Καιρός – Προβλήματα σε όλη τη χώρα από χαλάζι, κεραυνούς και καταιγίδες

Προβλήματα από την κακοκαιρία που ήδη πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Χαλάζι σε μέγεθος… φουντουκιού στο Αμύνταιο Φλώρινας, δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, ζημιές σε καλλιέργειες στη Λάρισα.

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Διαφήμιση

Τα φαινόμενα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή (10.06.2022), κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι μπόρες, το χαλάζι και οι κεραυνοί θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Καιρός – Αμύνταιο

Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε στη Φλώρινα, όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση. Όπως φαίνεται στο βίντεο του kozanimedia, το χαλάζι έμοιαζε με… μεγάλα φουντούκια, ενώ έπεσε με μεγάλη ένταση, πλήττοντας το Αμύνταιο, αλλά και τις γύρω περιοχές.

Καιρός – Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Αστραπόβροντα, δυνατή βροχή αλλά και χαλάζι, έφερε το μπουρίνι που έπληξε κυρίως την ανατολική Φθιώτιδα, όπως στην Πελασγία στη θέση Λιασίκι.

Δείτε βίντεο του LamiaReport.gr:

Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού στο Καρπενήσι. Δείτε φωτογραφίες:

Καιρός – Τρίκαλα

Ποτάμια οι δρόμοι και στα Τρίκαλα, μετά από ισχυρό μπουρίνι, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του Trikalavoice.gr:

Καιρός – Θεσσαλονίκη

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν τη θέση τους στη βροχή και τον δυνατό αέρα.

Από το μπουρίνι, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου συγκεντρώθηκαν νερά, κάνοντας δυσκολότερη την κίνηση των οχημάτων.

Η πυροσβεστική κλήθηκε για να απομακρύνει δέντρα που έπεσαν, κυρίως στην περιοχή της Τούμπας και στον δήμο Παύλου Μελά. Προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ