Καιρός: Ξεκινούν τα χιόνια

Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια
Τα πρώτα χιόνια φτάνουν την Παρασκευή στη χώρα, με την αρχή να γίνεται στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της βόρειας Θράκης, σε υψόμετρο πάνω από τα 1.800 μέτρα.

Τα πρώτα χιόνια φτάνουν το απόγευμα της Παρασκευής στην χώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ την ίδια ώρα περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας ενδέχεται να δουν ορισμένες βροχές τις νυχτερινές ώρες.

Διαφήμιση

Πιο αναλυτικά, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, στην πορεία της ημέρας όμως θα έχουμε έντονη συννεφιά κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές στα βόρεια τμήματα της χώρας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Το σπάνιο φαινόμενο του Σαββάτου
Ωστόσο, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, από το Σάββατο θα δούμε και τη σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά που θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, η πορεία του συστήματος – που θα αλλάξει τον καιρό – θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ – κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Για το ίδιο σύστημα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Το χαρακτηρίζει περίεργο σύστημα καθώς αυτό έρχεται από τα βόρεια και αντί να πάει στην Τουρκία θα πάει προς την Ιταλία. Αν και το έχουμε ξαναδεί, όπως λέει, είναι αρκετά εντυπωσιακό αυτή τη φορά.