Καλάβρυτα: Πλήρωσε σε ιδιοκτήτρια φούρνου 40 ευρώ και της έκλεψε 55.000 χωρίς να το καταλάβει

Νέα απάτη, αυτή τη φορά στα Καλάβρυτα με θύμα ιδιοκτήτρια φούρνου. Ο δράστης κατάφερε να την παγιδέψει χωρίς η ίδια να καταλάβει το παραμικρό…

«Ρουτίνα» τείνουν να γίνουν οι απάτες σε βάρος πολιτών στην Αχαΐα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θύμα αυτή τη φορά ήταν ιδιοκτήτρια φούρνου στα Καλάβρυτα που είδε να «εξαφανίζονται» από τον τραπεζικό της λογαριασμό 55.000 ευρώ.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα όσο κατήγγειλε, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και επικαλούμενος το όνομα γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, της ζήτησε να συνάψουν συνεργασία, με το πρόσχημα της τροφοδοσίας άρτου.

Ο δράστης που φέρεται να προέβη σε αγορά προϊόντων αξίας 40 ευρώ, κατέθεσε το ποσό μέσω διατραπεζικής συναλλαγής. Ταυτόχρονα στο κινητό της τηλέφωνο η γυναίκα έλαβε μήνυμα με σύνδεσμο (link) που προσομοίαζε με την τράπεζα της, επιβεβαίωσε τους προσωπικούς κωδικούς της, δίνοντας εν αγνοία της πρόσβαση στον απατεώνα.

Πολύ γρήγορα ο δράστης κατάφερε να μεταφέρει 55.000 ευρώ σε δικό του λογαριασμό με τις έρευνες για τον εντοπισμό του, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.