Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Δήμαρχοι κάλυψαν τα έξοδα!

Αλέξανδρος Νικολαϊδης
Αλέξανδρος Νικολαϊδης

Η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη πραγματοποιήθηκε με βαθιά οδύνη και ανείπωτη θλίψη. Η Περιφερειακή Ένωση των 38 Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ολυμπιονίκη που δίδαξε ήθος.

Η ΠΕΔΚΜ τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αποφάσισε ομόφωνα ως ελαχιστότατη ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης αθλητικής προσφοράς του στο έθνος, να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

Διαφήμιση

«Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και θα αποτελεί ένα πρότυπο για τις νεότερες γενιές. Τα ειλικρινέστατα και βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

Την πρωτοβουλία για την κάλυψη των εξόδων είχαν οι δήμαρχοι! Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Σίμου Δανηιλίδη που περιείχε αιχμές.

Διαβάστε την ανάρτηση για την κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Είθισται η Πολιτεία, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στα πρόσωπα, τα οποία διακρίθηκαν για τη μεγάλη τους προσφορά στη χώρα και στους τομείς που υπηρέτησαν, να αναλαμβάνει την τέλεση της κηδείας δημοσίᾳ δαπάνῃ, όταν αυτά αποβιώνουν, και ορθώς πράττει.
Στην περίπτωση, όμως, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του Ολυμπιονίκη που δίδαξε πολλά αγωνιζόμενος στα ταπί του ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ και στους στίβους της ζωής, και τον οποίο σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη για το αιώνιο ταξίδι του, δυστυχώς δεν συνέβη το ελάχιστα αυτονόητο!
Με αιφνιδίασε το μεσονύχτιο τηλεφώνημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία με ενημέρωσε ότι ουδεμία πρωτοβουλία υπήρξε εκ μέρους της Πολιτείας για την ανάληψη του συνόλου του κόστους της κηδείας του αθλητή που λάμπρυνε τη χώρα μας, ενημέρωση που με άφησε άφωνο και με σοκάρισε, γιατι θεωρούσα δεδομένο ότι θα είχε προσυμβεί το αυτονόητο…
Δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την κινητοποίηση των δημάρχων για την κάλυψη του μεγάλου κενού της Πολιτείας, και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς ο Αλέξανδρος υπήρξε μέλος της μεγάλης οικογένειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δημοτικός σύμβουλος. Κι αυτό έγινε άμεσα με την επικοινωνία μου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, προτείνοντας το συλλογικό όργανο των δήμων στην Κεντρική Μακεδονία να αναλάβει το κόστος της κηδείας και αυτή να τελεστεί δημοσίᾳ δαπάνῃ.
Και προς τιμή των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή. Είναι το απειροελάχιστο που μπορούσαμε –και οφείλαμε- να κάνουμε τούτη τη στιγμή του ύστατου χαιρετισμού, και το ελαχιστότατο για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του και στους οικείους του…
Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε από τα πρώτα σου βήματα στον αθλητισμό, που σε καμαρώναμε για το πάθος που έδειχνες αγωνιζόμενος στα ταπί με τα χρώματα της Ελλάδας, που δίδασκες στις νέες γενιές ήθος και αγωνιστικότητα, θα παραμείνεις αιώνια ζωντανός στη μνήμη και στην καρδιά μας!
Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, Εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Καλό Παράδεισο, καλή αντάμωση…