Κιλκίς: Το Δημοτικό Θερινό Σινεμά, «ταξιδεύει» σε τριάντα χωριά

Στην καρδιά του καλοκαιριού το θερινό σινεμά ετοιμάζει τις αποσκευές του για κοντινούς προορισμούς με την προσδοκία να ταξιδέψει τους μικρούς και ενήλικες φίλους του στις γειτονιές του κόσμου και να τους προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Ο Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος επισκέπτεται για τρίτη συνεχή χρονιά τις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων, τον Καμπάνη, το Δροσάτο, την Τέρπυλλο, τον Σ.Σ. Μουριών, τον Μικρόκαμπο, το Χέρσο και πολλά χωριά του Δήμου Κιλκίς.

Διαφήμιση

Μαζί με τις έδρες τριάντα στο σύνολο είναι οι φετινοί σταθμοί της έβδομης τέχνης: (Βαπτιστής, Χωρύγι, Καστανιές, Μεγάλη Βρύση, Δροσάτο, Ακρίτας, Άγιος Χαράλαμπος, Αμάραντα, Καμπάνης, Νέα Σάντα, Γαλλικός, Μάνδρες, Πεδινό, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Βάθη, Ίσωμα, Επτάλοφος, Σ.Σ. Μουριών, Μυριόφυτο, Μικρόκαμπος, Νέο Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Παλαιό Αγιονέρι, Μαυρονέρι, Ανθόφυτο, Χέραο, Πλαγιά, Ηλιόλουστο, Κορομηλιά) που με ελάχιστα εκφραστικά μέσα, με το άσπρο καραβόπανο και τις θέσεις των θεατών, θα στήσει ένα μοναδικό θέαμα σε πλατείες, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους.

Η νυχτερινή ανάβαση στις σκαλωσιές του ονείρου θα επιχειρηθεί με δύο συνεχείς προβολές.

Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά, που θα απολαμβάνουν τις περιπέτειες του Πειρατή Μαυροδόντη ενώ θα ακολουθεί η ξεκαρδιστική ιταλική κωμωδία Quo Vado? (ελληνική απόδοση Που πάω Θεέ μου;) για όλη την οικογένεια που αναφέρεται στις διαρκείς μετακινήσεις ενός δημόσιου υπαλλήλου – μέχρι και το Βόρειο Πόλο θα φθάσει- για να μην χάσει τη θέση του!

Οι προβολές του Δημοτικού Περιφερειακού Κινηματογράφου ξεκινούν σήμερα Πέμπτη (14/7) στην πλατεία της Κοινότητας Μυριοφύτου και αύριο Παρασκευή (15/7) στο πάρκο της Κοινότητας Γαλλικού με ώρα έναρξης στις 21:30.

Το πρόγραμμα των προβολών του Δημοτικού Περιφερειακού Κινηματογράφου θα ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα.

Οι ταινίες

Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι

Κατηγορία: animation, κινούμενα σχέδια, μεταγλωτισμένο στα ελληνικά
Έτος παραγωγής: 2019
Χώρα παραγωγής: Νορβηγία
Διάρκεια: 78’

Σε μια σκοτεινή ζούγκλα, κάπου στην Καραϊβική, ένα νεαρό αγόρι, ο Μάρκο, αποδρά από τον τρομερό μάγο Μάγκα Καν και το στρατό του από πιθήκους. Έχει όμως κλέψει και ένα μαγικό διαμάντι που ικανοποιεί ότι επιθυμεί ο κάτοχός του κάθε φορά που έχει πανσέληνο.

Πολύ σύντομα, ο διαβόητος πειρατής Μαυροδόντης μαθαίνει για το διαμάντι, και απλώς αποφασίζει να το κάνει δικό του. Μαζί, όμως, κάνει και το λάθος να μπερδέψει τον κάτοχό του με έναν από τους νεαρούς που έχει στο πλοίο του, τον Πίνκι.

Quo Vado?

Κατηγορία: κωμωδία
Έτος παραγωγής: 2016
Χώρα παραγωγής: Ιταλία
Πρωταγωνιστούν: Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι, Σόνια Μπεργκαμάστο
Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουνζιάντε
Διάρκεια: 98’

Μέχρι που θα έφτανε ένας δημόσιος υπάλληλος για να μην χάσει την θέση του; Ως την άκρη του κόσμου! Ο Κέκο από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος και το κατάφερε! Τώρα ζει μία άνετη ζωή απολαμβάνοντας τα προνόμιά του. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση θα αποφασίσει να καταργήσει την υπηρεσία του. Ο Κέκο θα δεχθεί κάθε είδους μετάθεση προκειμένου να μην παραιτηθεί απ΄ την θέση του! Η ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ στο ιταλικό Box-office με 10.000.000 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για το 2016.