Κιβωτός του Κόσμου: Υποψίες και για τρίτη περίπτωση κακοποίησης παιδιού

Οι υποψίες για την ύπαρξη τρίτου ανήλικου θύματος προέκυψαν από κατάθεση πρώην εργαζόμενου ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- δύο ακόμα μάρτυρες, πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στις δομές της οργάνωσης, πέρασαν το “κατώφλι” των εισαγγελέων ανηλίκων σήμερα. Πλέον, ο αριθμός των μαρτύρων έχει φτάσει τους 12.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου, μετά από τα δημοσιεύματα ότι ο ιερέας είναι άφαντος, επικοινώνησαν με την εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης, όποτε του ζητηθεί.

Διαφήμιση

Εν τω μεταξύ σε τρεις δικηγόρους κατέληξε ο επικεφαλής της “Κιβωτού του Κόσμου” για την νομική υπεράσπιση του ίδιου και της πρεσβυτέρας. Πρόκειται για τους έγκριτους νομικούς Θάνο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κότσο.
Οι εισαγγελείς ανηλίκων θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και για όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί. Η εισαγγελία αναζητά στοιχεία μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.