«Κρίταμον Χρησμός»: Η έκθεση που δίνει ξανά «ζωή» στον Μαραθόκαμπο της Σάμου

Η έκθεση «Κρίταμον Χρησμός», το πρώτο δημόσιο έργο της κοινότητας Kerkis Echo, σηματοδοτεί την έναρξη ενός τριετούς εκθεσιακού έργου στον Μαραθόκαμπο, τη μικρή ορεινή πόλη της Σάμου.

Την επιμέλεια της σειράς έχουν αναλάβει οι καλλιτέχνες Susi Gelb και Niko Abramidis &NE και φέτος η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Διαφήμιση

Στο πλαίσιο αυτό, καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλόσοφοι, κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές κάθε είδους, ενώνονται για να αναπτύξουν ιδέες διεπιστημονικών έργων μαζί με τους κατοίκους του Μαραθόκαμπου, με αφορμή το αρωματικό και άγριο παχύφυτο, το κρίταμο που φύεται και ευδοκιμεί κατά μήκος των βραχωδών ακτών του Αιγαίου γύρω από τη θάλασσα. Με τον ίδιο τρόπο που το κρίταμο βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί στις πιο τραχιές επιφάνειες, ο στόχος της κοινότητας είναι η μικρή πόλη να… ξανανθίσει με ζωή και τέχνη.

Υβριδικά σχήματα τέχνης, παρεμβάσεις, γλυπτά και έργα νέων μέσων αναμειγνύονται και παρουσιάζονται μαζί με τοπικές ανακαλύψεις, αναφορές στην αρχαία Ελλάδα, τα μαθηματικά του Πυθαγόρα, τη χλωρίδα και την πανίδα της Σάμου.

Με τα χρόνια ο Μαραθόκαμπος συρρικνώθηκε από τους 5.000 κατοίκους σε μόλις 900.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τις ζωντανές εμφανίσεις είναι οι Ξενοφών Γιαννούλης (aka Fonda Mentalism), Niko Abramidis &NE, Αναστασία Τσουκαλά (aka Nouvelle), Tatjana Vall, Justin Urbach, Gülbin Ünlü, Katrin Savvulidi, Susi Gelb, Pollyester και Mikko Gaestel.

Η έκθεση βρίσκεται στην Παλαιά Αγορά, στην πλατεία Λάκκα του χωριού, και είναι ανοιχτή από τις 7μμ έως τα μεσάνυχτα, ωστόσο κατόπιν επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης και ξεχωριστών βιωματικών δρώμενων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ