Κρήτη-πλημμύρες: 800.000 ευρώ στους Δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας για τις καταστροφές

Κρήτη-πλημμύρες: 800.000 ευρώ στους Δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας για τις καταστροφές. Υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα η απόφαση χρηματοδότησης των δήμων Μαλεβιζίου (Ν. Ηρακλείου) και Σητείας (Ν. Λασιθίου) για τις καταστροφές που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η κακοκαιρία στην Κρήτη.

Ειδκότερα, θα διατεθούν 400.000 ευρώ στον κάθε δήμο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Διαφήμιση

Επομένως, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται συνολικά στις 800.000 ευρώ.

Παράλληλα, χθες υπήρξε οριοθέτηση των περιοχών για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς των οποίων οι επιχειρήσεις καταστράφηκαν στην Αγία Πελαγία, προανήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, μιλώντας με κατοίκους της περιοχής, μετά τη φονική κακοκαιρία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία. Όπως δεσμευθήκαμε την Κυριακή κατά την επιτόπια σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές αυτές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Σητείας, με 400.000 ευρώ για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του Σαββάτου. Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αγωγής, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».
Σύμφωνα με το cretalive.gr, κ. Συριγωνάκης επισήμανε ότι το επόμενο 15ήμερο θα πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικασία, με τη βοήθεια των ίδιων των πληγέντων, και άμεσα θα γίνει η πρώτη καταβολή των χρημάτων.