Λάρισα: Απάτη 13.000 € με θύμα ιδιοκτήτη βενζινάδικου – Έκανε για δυο μέρες το ίδιο μεγάλο λάθος

H απάτη στη Λάρισα στήθηκε με προσοχή και πέτυχε πολύ πιο εύκολα από όσο ίσως θα περίμενε και ο δράστης. Ο επιχειρηματίας είδε να κάνουν φτερά από τραπεζικό του λογαριασμό, 13.000 ευρώ…

Σε ένα «πάντρεμα» μεθοδολογιών που χρησιμοποιούν απατεώνες για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες προχώρησε άγνωστος άντρας, ο οποίος κατάφερε -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» να «σηκώσει» 13.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 49χρονου Λαρισαίου επιχειρηματία.

Διαφήμιση

Στης προχθεσινή περίπτωση ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε με τος 49χρονο Λαρισαίο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και συστήθηκε με το όνομα Λαρισαίου, υπαρκτού ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων. Ο υποτιθέμενος έμπορος αυτοκινήτων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τος 49χρονο και ισχυρίστηκε πως έφερε δέκα αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο «δεν έχουν σταγόνα καυσίμων» και για το λόγο αυτό ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ.

Ζήτησε ωστόσο να πληρώσει από απόσταση και του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να πιστώσει το χρηματικό αντίτιμο. Μέσω άλλης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο αλλά και γραπτού μηνύματος στο κινητό του 49χρονου, ο δράστης του απέστειλε μήνυμα που τον παρέπεμπε σε σύνδεσμο που έμοιαζε με το περιβάλλον της τράπεζας.

Της επόμενη ημέρα ο 49χρονος δέχτηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τον άγνωστο άνδρα, από την ίδια τηλεφωνική σύνδεση, ο οποίος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού σε άλλη τράπεζα. Έτσι, ο 49χρονος κοινοποίησε τον εταιρικό λογαριασμό και δέχθηκε νέο sms με συνημμένο σύνδεσμο, ο οποίος αυτή τη φορά παρέπεμπε σε περιβάλλον όμοιο με αυτό της δεύτερης τράπεζας.

Ο 49χρονος καταχώρισε τα διαπιστευτήρια της ηλεκτρονικής συναλλαγής, με τον άγνωστο δράστη να «σηκώνει» 13.000 ευρώ, χρήματα που μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο, άγνωστο στον Λαρισαίο, επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο άγνωστος άνδρας παράλληλα με τον 49χρονο επιχείρησε να στήσει απάτη και σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων της Λάρισας, όπου επικαλέστηκε έτερο (Λαρισαίο) ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων. Μετά και της καταγγελία της απάτης, την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.