Μάριος Παπαγεωργίου: Ανατροπή-Βρέθηκαν τα οστά του;

Μάριος Παπαγεωργίου: Ανατροπή-Βρέθηκαν τα οστά του;- Ο 73χρονος εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια επιπλέον κάθειρξη 20 ετών χωρίς ελαφρυντικά, τηρεί σιγή ιχθύος ως προς τον τόπο που έθαψε μαζί με τους συνεργούς του τον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου.

Το 2018 η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου είχε διορίσει Καναδό ερευνητή σε μια προσπάθεια να βρεθεί το πτώμα του άτυχου νέου και τότε είχαν γίνει έρευνες και από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη στη Νέα Πέραμο και στον Κιθαιρώνα. Ωστόσο, δεν είχε εντοπιστεί τίποτα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, οι έρευνες φαίνεται να παίρνουν νέα τροπή μετά το εύρημα σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Espresso, εντοπίστηκαν οστά και κρανίο, ευρήματα που ίσως σημάνουν το τέλος της αναζήτησης του Μάριου.

Τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, περιοχή που είχε μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι εκεί οι απαγωγείς «έσβησαν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας τη σορό του.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας. Τα οστά βρέθηκαν σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, ενώ παραδίπλα υπήρχε και μια χειροβομβίδα.

Τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν άμεσα την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, που κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση, που στήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία ως οφείλει θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν.