Μαρούσι: Την Έκθεση Χαρακτικής «Εντυπώσεις», εγκαινίασε ο Θ.Αμπατζόγλου

Την Έκθεση Χαρακτικής με θέμα «Εντυπώσεις» εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Δήμητρα Κουμαντάκη, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στο ιστορικό κτίριο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης».

Η Έκθεση υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), σε συνεργασία με το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ).

Διαφήμιση

Τα εκατό εκθέματα που παρουσιάζονται στην Έκθεση προέρχονται από δύο επιμέρους εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση, με τίτλο «Όψεις του Αρχείου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών», περιλαμβάνει όψεις από το αρχείο των μελών της Ένωσης, που έχει συγκροτηθεί τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, ενώ η δεύτερη έκθεση «το ανθρώπινο όνειρο», αφορά στις προσωπικές καταθέσεις των μελών και προσκεκλημένων της, ως ένας τρόπος απάντησης μέσω της τέχνης στους προβληματισμούς και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της Έκθεσης και αναφέρθηκε στη σπουδαία δημιουργική δουλειά των χαρακτών, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής σε εναλλακτικούς δρόμους πολιτιστικών δρώμενων.

«Θέλουμε να ξεφύγουμε από το συνηθισμένο πλαίσιο απλών πολιτιστικών εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα. Βούλησή μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικούς δρόμους τέχνης, όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε το πολιτιστικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στην πόλη μας στη νέα εποχή. Αυτή η έκθεση έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και έχει να διανύσει μεγάλη διαδρομή, όχι μόνο στο Μαρούσι, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να γίνουμε κοινωνοί αυτής της τέχνης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ.Αμπατζόγλου.

Η Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Δήμητρα Κουμαντάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ.Αμπατζόγλου για τη αμέριστη στήριξή του, καθώς και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νικόλαο Πέππα, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα και τη σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά για την φιλοξενία και την συμβολή τους στη επιτυχία της έκθεσης.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πορεία της Ένωσης από την ίδρυσή της το 1987, η οποία όπως υπογράμμισε «συνεχίζει και προασπίζεται τη διάδοση της χαρακτικής τέχνης, την ενίσχυση του ενδιαφέροντος του κοινού για το χαρακτικό έργο, αλλά και την ανάδειξη των χαρακτών και της δουλειάς τους.»

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και η Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα. Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00 και το Σάββατο 10:00 – 14:00.

Τηλ. Επικοινωνίας ΚΕΔΑ: 210 – 8056314.