Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» στον Δήμο Πετρούπολης

Με δεδομένη τη χρησιμότητα γνώσης Α’ Βοηθειών αλλά και της πρόληψης, ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.), διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 το εξαιρετικά χρήσιμο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την «Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών».

 Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν μεταξύ άλλων στα ακόλουθα αντικείμενα: Ασφάλεια Σκηνής, Θέση Ανάνηψης, ΚΑΡΠΑ, Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Πνιγμονή, Προστασία από φωτιά & σεισμό κλπ..

Διαφήμιση

Το σεμινάριο έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, κατά τη δήλωσή του τόνισε: «Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.), δώσαμε τη δυνατότητα στους δημότες της Πετρούπολης και όχι μόνο, να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στη δράση, μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει κουράγιο και ώθηση για να συνεχίσουμε να οργανώνουμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, που έχουν ως στόχο την προαγωγή της υγείας των πολιτών».

 

.