Μενίδι: Θα αποζημιωθεί η οικογένεια του 11χρονου Μάριου – Τέλος στη δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο

Τέλος έλαβε η αντιπαράθεση του Δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου, που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο σχολείο του στο Μενίδι, καθώς θα της δοθεί τελικά η αποζημίωση που επιδικάστηκε για την απώλειά της.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική διαμάχη μεταξύ της οικογένειας του Μάριου και του Δημοσίου ξεκίνησε από όταν ο άτυχος 11χρονος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι, στις 8 Ιουνίου του 2017.

Διαφήμιση

Μετά από απόφαση του δικαστηρίου, είχε ληφθεί η απόφαση να δοθεί αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια, με τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους να τη μπλοκάρουν, επικαλούμενοι «πλουτισμό του παθόντος», όπως είχε καταγγείλει ο πατέρας του Μάριου.

Τι είχε δηλώσει η μητέρα του Μάριου

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Διονυσία Σουλούκου, μητέρα του 11χρονου Μάριου και δασκάλα στο σχολείο του παιδιού της, έζησε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας να βρίσκεται μπροστά στη σκηνή, όπου χτυπήθηκε ο 11χρονος από την αδέσποτη σφαίρα.

«Το Διοικητικό Εφετείο μας δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του Δήμου μας. Το Ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας. Ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν. Έχουμε δύο καταδικαστικές αποφάσεις», είχε δηλώσει.

«Οι σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν στην αυλή μας. Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση και γενικότερα να ασχοληθούν με τον Δήμου μας», πρόσθεσε η μητέρα του άτυχου 11χρονου.

Η κ. Σουλούκου χαρακτήρισε ως «ευχάριστη έκπληξη» την εξέλιξη με την παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ευχαριστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως λέει αυτό «είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι καθημερινά ένας αγώνας. Είναι κάτι ευχάριστο από την μια, γιατί αγαπάω πολύ την δουλειά μου, αλλά οι σκέψεις στον χώρο αυτό…».

Ικανοποίηση από Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Σταϊκούρα

«Εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου – να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου-Δημητρίου Σουλούκου.

Η απόφαση του ΝΣΚ, η οποία επιβεβαιώνει την αξιολόγηση και της πολιτικής ηγεσίας, όπως έχει ήδη εκφραστεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς τόσο δημόσια όσο και σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Υπουργού Οικονομικών, είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι κ. Σταϊκούρας και Θεοδωρικάκος.