Μητέρα του 19χρονου Σουλεμάν που χάθηκε στο Titan: «Του έδωσα τη θέση μου την τελευταία στιγμή…» (βίντεο)

Ανάμεσα στους 5 επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο μικρό υποβρύχιο Titan, το οποίο εξερράγη καθώς καταδυόταν στο ναυάγιο του Τιτανικού, ήταν ο Πακιστανός μεγιστάνας Σεχζάντα Νταβούντ  – διαχειριστής του Ινστιτούτου SETI, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα την Καλιφόρνια –  και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν..

Τραγική φιγούρα που έμεινε πίσω η  σύζυγος του Σεχζάντα και μητέρα του άτυχου Σουλεμάν – στον όποιο η ίδια έδωσε τη θέση της γιατί ο νεαρός γιος της ήθελε πολύ να πάει σε αυτό την αποστολή . 

Διαφήμιση

Όπως μάλιστα κατήγγειλε η Κριστίν Νταβούντ στο BBC, κανένας δεν την ενημέρωσε από την αρχή για την τραγωδία της έκρηξης και η ίδια ήλπιζε  και αγωνιούσε για μέρες ότι ο άντρας και το παιδί της θα μπορούσαν να είναι ζωντανοί. 

Το Titan καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού στον βόρειο Ατλαντικό, και θα έπρεπε να αναδυθεί επτά ώρες αργότερα. Όμως έχασε την επαφή με το πλοίο Polar Prince λιγότερες από δύο ώρες μετά την αναχώρησή του.

.

«Χάσαμε τις ελπίδες μας όταν πέρασαν 96 ώρες και δεν βρήκαν το υποβρύχιο. Μέχρι τότε κάθε ώρα ελπίζαμε, ήταν το μόνο πράγμα οπού μας κρατούσε όρθιους…»

«Του έδωσα τη θέση μου την τελευταία στιγμή…»

Η Κριστίν και ο Σεχζάντα είχαν αρχικά κλείσει για τον εαυτό τους το ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Όταν τελικά κατάφεραν να ξανακλείσουν θέση  στη φετινή αποστολή της OceanGate Expeditions, εκείνη «έκανε πίσω» και έδωσε την θέση της στον  γιο της, ο οποίος ήθελε πολύ να πάει στην εξερεύνηση του θρυλικού ναυαγίου.

Όλη οικογένεια επιβιβάστηκε στο Polar Prince, το σκάφος υποστήριξης του υποβρυχίου, την Ημέρα του Πατέρα, ενώ ο Σεχζάντα  και ο 19χρονος Σουλεμάν ετοιμαζόταν για το «ταξίδι της ζωής τους». 

Ο Σουλεμάν είχε πάρει μαζί του τον κύβο του Ρούμπικ και  ήλπιζε να σπάσει μέσα στο υποβρύχιο το παγκόσμιο ρεκόρ – ο ίδιος ήξερε να  λύνει τον διάσημο κύβο-γρίφο σε μόλις 12 δευτερόλεπτα.

«Θα λύσω τον κύβο του Ρούμπικ 3.700 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, στον Τιτανικό» ήταν από τα τελευταία λόγια που είχε πει ενθουσιασμένος στη μητέρα του ενώ ανυπομονούσε να μπει στο υποβρύχιο.

Η Κριστίν και η κόρη της Αλίνα, 17 ετών, αποχαιρέτησαν την οικογένεια τους στις 18 Ιουνίου ενώ έβλεπαν το Titan να καταδύεται για την τελευταία, μοιραία αποστολή του.

Μάνα και κόρη ήταν ακόμα πάνω στο Polar Prince όταν χάθηκε  η επικοινωνία με το υποβρύχιο….

Με πληροφορίες από BBCDailyMail