Μονεμβασιά: Στα δικαστήρια ο 52χρονος που έσερνε με το αυτοκίνητο τους δύο 77χρονους

«Μουδιασμένοι» είναι οι κάτοικοι της Μονεμβασιάς μετά πρωτοφανές έγκλημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (07.05.2022). Ένας 52χρονος πάτησε και σκότωσε εν ψυχρώ με το αυτοκίνητό του, δύο 77χρονους που ήταν πάνω σε μηχανάκι, ενώ φέρεται να γύρισε για να τους αποτελειώσει…

Το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022), ο 52χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07.05.2022) στο κέντρο της Μονεμβασιάς. Σημειώνεται ότι πολλοί είναι αυτόπτες μάρτυρες που δηλώνουν ότι ακόμα δε μπορούν να συνέλθουν από το πρωτοφανές έγκλημα μπροστά στα μάτια τους.

Διαφήμιση

Σε λεπτομέρειες γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Σταύρος Χρηστάκος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022) στον ΣΚΑΪ. «Ο δράστης μπήκε αντίθετα το βράδυ του Σαββάτου στις 9.45 με μεγάλη ταχύτητα στο μονόδρομο, βγήκε στον δρόμο και χτύπησε ένα παπάκι που δύο συμπολίτες μας» περιγράφει, αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά.

«Τους έριξε κάτω βάζει τον έναν στο σασί, από κάτω του αυτοκινήτου, τον παρασέρνει τον σέρνει αιμόφυρτο 250 μέτρα περίπου» λέει ο Σταύρος Χρηστάκος, σημειώνοντας ότι ο ηλικιωμένος ήταν εν ζωή και μάλιστα ορισμένοι λένε ότι φώναζε. Μέσα σε πέντε λεπτά σύμφωνα με την περιγραφή του αντιδημάρχου Μονεμβασιάς, ο 52χρονος οδηγός γύρισε στο σημείο, παρέσυρε και τον δεύτερο ηλικιωμένο, τον οποίο είχαν αφήσει στη θέση του έως ότου έρθει το ασθενοφόρο, φοβούμενοι εσωτερική αιμορραγία.

«Επιστρέφει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τον παρασέρνει – άλλοι λένε ότι τον σημάδεψε, άλλοι λένε ότι τον παράσυρε, δεν τον σημάδεψε. Υπάρχουν μερικοί αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι όπως περνούσε επεδίωξε να περάσει από πάνω του», τόνισε χαρακτηριστικά. Τον δεύτερο τραυματία, που είχε χτυπήσει μόνο στο πόδι τον παρέσυρε για 150 μέτρα και κατέληξε πλέον «σε μια λίμνη αίματος».

«Οι Μονεμβασίτες πήγαν και έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του. Του χτύπαγαν τα τζάμια, του φώναζαν να σταματήσει. Τελικά ένας συμπολίτης μας ασφαλιστής, με αυτοθυσία έβαλε το αυτοκίνητό του μες το δρόμο, έπεσε αυτός επάνω και οι αστυνομικοί έβαλαν το δικό τους όχημα μες τη μέση και κατάφεραν και τον έπιασαν», τόνισε ο κ. Χρηστάκος.

Ο αντιδήμαρχος θεωρεί απίθανο οι δύο ηλικιωμένοι να είχαν προηγούμενα με τον 52χρονο αν και δεν αποκλείει να γνωρίζονταν καθώς η Μονεμβασιά έχει 1.000 κατοίκους. Δεν είχε πέσει ποτέ πάντως στην αντίληψή του κάποιο συμβάν ή περιστατικό με τον δράστη στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ