Μωβ κάδοι ανακύκλωσης στο δήμο Θηβαίων

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες προστασίας τους περιβάλλοντος και εξοικονόμησης φυσικών πόρων, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων προχώρησε στην τοποθέτηση μωβ κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων σε κεντρικά σημεία της Θήβας, αλλά και σε αρκετές Κοινότητες.

«Με την τοποθέτηση των μωβ κάδων, μετά τον μπλε, διευρύνεται η διαδικασία ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο Θηβαίων. Με την ανακύκλωση μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων. Έτσι, λιγότερα σκουπίδια καταλήγουν στις ήδη γεμάτες χωματερές. Δεν σπαταλάμε χρήσιμα υλικά», επισήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Διαφήμιση

Τι τοποθετούμε στους μωβ κάδους:

– Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
– Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
– Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες, κουρτίνες κλπ.)
– Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)
– Λούτρινα και υφασμάτινα παιδικά παιχνίδια

Τι ΔΕΝ τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους:

• Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
• Χαλιά και κομμάτια υφασμάτων
• Αζευγάρωτα παπούτσια
• Οργανικά απόβλητα / Πλαστικό / Συσκευασίες Χαρτί / Γυαλί / Λάδι

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Εast-West Greece.

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Τότε θα χειμωνιάσει-Έτσι θα κινηθεί ο Νοέμβριος

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Όπως είπε η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, αρχικά με κάποιες συννεφιές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές, και ίσως τοπικές καταιγίδες, στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Το Σάββατο, όπως εξήγησε, τα σύννεφα θα πυκνώσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά και ο καιρός θα επιδεινωθεί. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο αναμένονται αρκετές βροχές, με πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Ο χάρτης, ωστόσο, που έδειξε ο μετεωρολόγος έδειχνε φαινόμενα σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.