Μουσείο Μετεωρολογίας στα Κύθηρα

Δημιουργία πρότυπου Μουσείου Μετεωρολογίας στα Κύθηρα

 

Μουσείο Μετεωρολογίας πρόκειται να δημιουργηθεί στα Κύθηρα, τώρα που η έκταση και το κτίριο του παλαιού μετεωρολογικού σταθμού της Χώρας στη θέση «Μύλος», παραχωρήθηκαν ως προς τη χρήση τους στον Δήμο Κυθήρων, για διάστημα 15 ετών από το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) που ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Διαφήμιση

Ο Δήμος Κυθήρων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά ζητήθηκε ο χώρος το έτος 2015, με επιστολή του δημάρχου στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, χωρίς όμως ουσιαστική ανταπόκριση.

Πλέον, το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας, αποδέχθηκε τη νομικά τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής μας Αρχής για τη δημιουργία Πρότυπου Μουσείου Μετεωρολογίας και την εν γένει αξιοποίηση του χώρου και έτσι, μια εκκρεμότητα δεκαετιών για την πρωτεύουσα του νησιού μας, επιλύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Κομβική ήταν η συμβολή του νομικού συμβούλου του δημάρχου κ. Αντώνη Σεμιτέκολου, στην όλη προσπάθεια».

Ο Δήμος Κυθήρων θα αναλάβει το κόστος εκπόνησης των σχετικών μελετών, καθώς και του κυρίως έργου της συντήρησης του κτιρίου, της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και της δημιουργίας πρότυπου Μουσείου Μετεωρολογίας σε συνεργασία με την ΕΜΥ.

 

πηγή : lakonikos.gr