Μύκονος: Απάτη πίσω από το σπίτι όνειρο – Έχασε 5.000 ευρώ και περιγράφει τον τρόπο που την πάτησε

Η Μύκονος ετοιμάζεται πυρετωδώς για το φετινό καλοκαίρι με τις κρατήσεις να βρίσκονται στα ύψη. Όπως και οι τιμές. Πάνω σε αυτό το στοιχείο στήθηκε η νέα απάτη που προκαλεί αίσθηση…

Λίγες μέρες πριν το φετινό Πάσχα η Μύκονος έρχεται στο επίκεντρο για τη νέα απάτη που στήθηκε αριστοτεχνικά και στοίχισε στο θύμα 5.000 ευρώ. Ένας οικογενειάρχης «γλυκάθηκε» από την τιμή που άκουσε για το σπίτι που ήθελε να κλείσει ώστε να κάνει διακοπές με την οικογένειά του και έκανε το μεγάλο λάθος. Χωρίς να υπογράψει, χωρίς καν να δει από κοντά το σπίτι που ήθελε, έδωσε τα χρήματα ως προκαταβολή και τώρα ψάχνει τον άντρα που του παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης. Όσο για το σπίτι; Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει τουλάχιστον σε φωτογραφίες. Αυτές που είδε στο διαδίκτυο και αποφάσισε να προχωρήσει.

Διαφήμιση

Όποιος ψάχνει σπίτι προς ενοικίαση για σαιζόν στην Μύκονο διαπιστώνει από τις πρώτες μέρες της αναζήτησής του, τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει και την μεγάλη αύξηση των τιμών στα ενοίκια, τα οποία κυμαίνονται από 9 έως 15 χιλιάδες ευρώ. Πάνω στην ανάγκη των εργαζομένων να βρουν κάποιο διαμέρισμα για να μείνουν στο νησί των Ανέμων, επιτήδειοι στήνουν παγίδες στο διαδίκτυο θέλοντας να εκμεταλλευτούν την αγωνία όσων δεν βρίσκουν εύκολα κατοικία.

Η τακτική των απατεώνων είναι πλέον γνωστή. Βάζουν παραπλανητικές αγγελίες στο ίντερνετ, εισπράτουν μεγάλες προκαταβολές ως εγγύηση και στην συνέχεια γίνονται καπνός. Δεκάδες πολίτες έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με την υπόσχεση ενοικίασης διαμερίσματος στο νησί των Ανέμων.

Ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Α.Χ που περιγράφει στον δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο την περιπέτειά του με σκοπό να σταματήσει ο κόσμος να πέφτει ανυποψίαστος στις διαδικτυακές παγίδες. Όπως αποκαλύπτει, πριν ακόμη ταξιδέψει στην Μύκονο και πάνω στην αγωνία του να κλείσει σπίτι για τον ίδιο και την οικογένειά του, είδε μια αγγελία στο Facebook για ένα όμορφο επιπλωμένο διαμέρισμα που ενοικιαζόταν στην δελεαστική τιμή των 8 χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθως, κανόνισε ραντεβού με τον μαϊμού ιδιοκτήτη ο οποίος εμφανίστηκε καλοντυμένος για να ενισχύσει την φερεγγυότητα του απέναντι του και ως προκαταβολή του έδωσε το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ που δανείστηκε από φίλους, χωρίς ωστόσο να υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο.

Μάλιστα, ο δράστης έδωσε στο θύμα ψεύτικα κλειδιά καθώς και οδηγίες για το πως θα φτάσει στο σπίτι! Τις μέρες που ακολούθησαν ο Α.Χ θέλησε να επικοινωνήσει ξανά με τον δράστη, αλλά πλέον δεν απαντούσε στα μηνύματά του. Έτσι το θύμα πήγε για καταγγελία στην Αστυνομία από την οποία πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος δράστης έχει εξαπατήσει άλλα είκοσι άτομα σε αγοραπωλησίες και πως ακόμα κι αν συλληφθεί δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που απέσπασε. Δείτε όλα όσα είπε ο κύριος Α.Χ στο mykonoslive.tv…