Μύκονος: Διαμαρτυρία με τη συμμετοχή του δημάρχου -«Stop Mafia»

Μύκονος: Σήμερα (28/3) το μεσημέρι στο νησί των ανέμων πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία παρουσία του δημάρχου, στο δημαρχείο της Μυκόνου.

Το κάλεσμα της εν λόγω διαμαρτυρίας έκαναν οι σύλλογοι των αρχαιολόγων και των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, μετά τον μαφιόζικο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού. Την συγκεκριμένη κινητοποίηση στηρίζει τόσο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος βρίσκεται στο σημείο με τους διαδηλωτές, ενώ μαζί τους βρίσκονται και εκπαιδευτικοί του νησιού, εκπρόσωποι επιχειρήσεων αλλά και κάτοικοι της Μυκόνου. Κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας ήταν «Έξω η Μαφία από το νησί».

Διαφήμιση

Νωρίτερα το πρωί έφτασε στον Πάνορμο Μυκόνου το μικτό κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της αυτοψίας που κάνουν στο νησί. Τη Δευτέρα (27/3) βρέθηκαν στο χώρο κοντά στους Κάτω Μύλους, στη Χώρα της Μυκόνου. Το κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού βρέθηκε για περίπου τρεις ώρες στον Πάνορμο, όπου έχουν καταγγελθεί αρκετές παρανομίες, προκειμένου να καταγράψουν με ακρίβεια τι έχει συμβεί. Επιλογές Καταγγελία από τη Μαρία Απατζίδη του ΜέΡΑ 25.

Να σημειωθεί δε πως  κλιμάκια της εφορείας αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μαζί με την πολεοδομία Σύρου και την Αστυνομία ξεκίνησαν ελέγχους στην Μύκονο σε τοποθεσίες με εκκρεμείς υποθέσεις παραβάσεων, αρχής γενομένης από την επιχείρηση που βρίσκεται πάνω στην παραλία στον Πάνορμο.