Νέες ψηφιακές υπηρεσίες στον δήμο Καισαριανής

Δύο ψηφιακές υπηρεσίες με αποδέκτη τους δημότες εγκατέστησε ο δήμος Καισαριανής. Πρόκειται για δύο καινοτόμες εφαρμογές μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε διεργασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης, να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για έργα που γίνονται, αλλά και να θέσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για δράσεις και έργα του δήμου.

Η πρώτη είναι μία πλατφόρμα ανοιχτής διαβούλευσης, όπου μέσω αυτής οι πολίτες και οι συλλογικοί φορείς της πόλης αποκτούν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις για τα έργα και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και να προτείνουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για έργα προς υλοποίηση. Ακόμη, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν ήδη αναρτημένες προτάσεις και σχέδια.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, οι παροχές της Πλατφόρμας Ανοιχτής Διαβούλευσης περιλαμβάνουν:

  • Διαβούλευση και ανάδειξη θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος.
  • Συλλογή προτάσεων των πολιτών και ταξινόμησή τους ανά θεματική.
  • Αξιολόγηση προτάσεων από τους χρήστες.
  • Συγκέντρωση ιδεών από κάθε ενδιαφερόμενο, υπό μορφή ρόλων.
  • Παρουσίαση καλών πρακτικών και προσπάθειας εφαρμογής τους.
  • Δυνατότητα βαθμολόγησης στις προτάσεις, που έχουν υποβληθεί από τους διάφορους χρήστες.
  • Συνδιαμόρφωση και σχολιασμός κειμένων και προτάσεων πολιτικής.

Η δεύτερη είναι η εφαρμογή «Post-It», μέσω της οποίας καθίσταται δυνατή η άμεση και εύκολη συγκέντρωση ιδεών και προτάσεων που ο δήμος ή οι τοπικές κοινότητες πολιτών επιθυμούν να συλλέξουν. Παράλληλα, η πλατφόρμα ενσωματώνει μηχανισμούς αξιολόγησης και ανάδειξης της καλύτερης ιδέας. Στο τέλος της διαδικασίας οι καλύτερες ιδέες που έχουν αναδειχθεί βάσει rating, θα μπορούν να μπουν σε διαδικασία διαβούλευσης.