Νέοι Αγρότες: Να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρουν σε ερώτησή τους Γκιόλας, Αραχωβίτης, Τελιγιορίδου, Παπαηλίου, Χαρίτσης, Ψυχογυιός.

 

Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με την οποία ζητούν να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Διαφήμιση

Ένα από τα βασικά εργαλεία πολιτικής και χρηματοδότησης της παραμονής των νέων που έχει στα χέρια της η παρούσα Κυβέρνηση είναι αναντίρρητα το Μέτρο των Νέων Αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που προβλέπει τη χρηματοδότηση των νέων για να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το αγροτικό επάγγελμα. Το Μέτρο αυτό δεν αποτελεί μόνον ένεση στην παρατηρούμενη μείωση του πληθυσμού σε περιοχές της Περιφέρειας, αλλά στοχεύει στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Τα οφέλη είναι προφανώς πολλά γιατί οι νέοι αγρότες είναι δεκτικοί στην πρόοδο και την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Μπορούν λοιπόν και πρέπει να αποτελέσουν το ανθρώπινο δυναμικό της υπαίθρου, που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας με ταχύτερους ρυθμούς και στην αγροτική ανάπτυξη με σύγχρονες μεθόδους και με την υιοθέτηση του αναγκαίου ψηφιακού μετασχηματισμού.

Αντί λοιπόν η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ να αξιοποιήσει στο έπακρο το πολύτιμο αυτό εργαλείο, βάζει συνεχώς εμπόδια και φείδεται πόρων.

πηγή : anagnostis.org