Νορβηγία: Συμφωνία εργαζομένων πετρελαϊκών εταιριών για την αποτροπή απεργιών

Οι πετρελαϊκές εταιρίες στη Νορβηγία και οι εργαζόμενοι σε αυτές συμφώνησαν επί της αρχής, για μία συμφωνία σχετικά με το επίπεδο των μισθών, αποτρέποντας για την ώρα, απεργιακές κινητοποιήσει σε εννέα πεδία γεωτρήσεων που θα έπλητταν την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον αναφερόμενο τομέα.

Δύο από τις τρεις ενώσεις εργαζομένων που διαπραγματεύτηκαν με τις πετρελαϊκές εταιρίες θα επιδιώξουν τη σύμφωνη γνώμη των μελών τους, πριν εγκρίνουν επίσημα τη συμφωνία, αναφορικά με τα όσα δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και ο ηγέτης ενός εργατικού συνδικάτου.

Διαφήμιση

“ Συμφωνία. Όχι απεργία. Αλλά, οι ενώσεις εργαζομένων Ledern και Safe απέστειλαν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τη διεξαγωγή ψηφοφοριών μεταξύ των μελών τους,” σύμφωνα με μία δήλωση που έκανε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος του λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας. “ Πρέπει να απαντήσουν μέχρι την 30η Ιουνίου,” πρόσθεσε

Περίπου 845 εργαζόμενοι από το σύνολο των περίπου 7.500 εργαζομένων στις παράκτιες πλατφόρμες είχαν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από την 12η Ιουνίου, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών και των εργαζομένων δεν έφερναν αποτέλεσμα, όπως είχαν ανακοινώσει οι ενώσεις εργαζομένων Safe, Industri Energi και Lederne.