«Ο αυτόχειρ» του Νικολάι Ερντμαν από το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα, στις 20 & 21 Ιουλίου

«Ο αυτόχειρ» του Νικολάι Ερντμαν από το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα, στις 20 & 21 Ιουλίου

Μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές φάρσες του 20ού αι.  το κείμενο του Έρντμαν σατιρίζει πανέξυπνα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τις συνέπειές τους στην κοινωνία. Παρ’ όλο που αποτελεί «ηθογραφία» μιας άλλης εποχής,  οι αξίες που διαπραγματεύεται παραμένουν διαχρονικές.

Η ανέχεια και τα αδιέξοδα που βιώνει ο κεντρικός ήρωας, δίνουν παραπλανητικά την εντύπωση ότι πρόκειται να αυτοκτονήσει, μια απόφαση που ουδέποτε έλαβε, αλλά ως ιδέα φαντάζει για πολλούς «ελκυστική» και θα φέρει απρόσμενες ανατροπές στη ζωή του. Θα τον προσεγγίσουν απίθανοι εκπρόσωποι της διανόησης, του εμπορίου, της τέχνης, της εκκλησίας, αλλά και μεμονωμένοι, σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή ατζέντα, προσπαθώντας να τον πείσουν για τον ηρωισμό, την αίγλη, τη σπουδαιότητα της αυτοχειρίας του. Όλοι θέλουν να την καπηλευτούν για τους δικούς τους, ιδιοτελείς σκοπούς, σε μια ανήθικη, κωμικοτραγική δοσοληψία. Ο ίδιος πελαγωμένος, φλερτάρει πλέον με την ιδέα του «σημαντικού» θανάτου του, σε σχέση με την «ασήμαντη» ζωή του.

Διαφήμιση

Τελικά η ανθρώπινη ζωή πόσο αποτιμάται; Η κοινωνία που ζούμε πόση ελευθερία παρέχει στον άνθρωπο να εκφραστεί,  να σκεφτεί, να έχει συνείδηση; Πόσο αθώοι είμαστε, όταν κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε μια αδικία

Σε αυτή την ανελέητα κωμική ατμόσφαιρα θα  επιχειρήσει να σας μεταφέρει σήμερα, η ομάδα του Α’ θεατρικού εργαστηρίου Βύρωνα. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να σας χαρίσουμε το γέλιο, αφήνοντάς σας ωστόσο, μια ανεπαίσθητη αλλά ουσιαστική διάθεση αναλογισμού, πάνω σε καίρια ζητήματα της ύπαρξης.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΛΙΛΙΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ:                        GALINA NECHAEVA

ΗΧΟΣ & ΦΩΣ:                         ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Α’ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

ΑΝΝΕΖΙΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΕΦΗ ΓΚΙΚΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ, ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ,  ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΙΟΥΡΚΤΖΟΓΛΟΥ, ΜΑΤΙΝΑ ΚΛΑΓΚΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΛΙΑ, ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΤΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΠΙΔΟΥ, ΡΕΒΕΚΚΑ ΦΕΛΕΚΙΔΟΥ και ο μικρός ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ κα GALINA NECHAEVA και το ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ “SAMOVAR”