Ο Έλον Μασκ ανταλλάσσει φιλιά με ρομπότ – Διχασμός στο Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έχει χτίσει μία αυτοκρατορία καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης τεχνολογίας, με τα εγχειρήματά του, τόσο με τα ηλεκτρικά οχήματα και την εξερεύνηση του διαστήματος όσο και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, είναι γνωστός για τις… περίεργες συμπεριφορές που παρουσιάζει κατά καιρούς. Έτσι και τώρα, που κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του με τον ίδιο να φιλά ρομπότ, έχουν αφήσει το διαδίκτυο άναυδο. Οι φωτογραφίες του με τα ρομπότ έχουν κάνει τον γύρο των social media, ωστόσο δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Διαφήμιση

Ο Ντέιβιντ Μάρβεν, διευθύνων σύμβουλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας, μοιράστηκε τις εικόνες στο διαδίκτυο ρωτώντας: «Ο Elon Musk ανακοινώνει τη μελλοντική σύζυγο, ποια είναι αυτή;».

Πιο αναλυτικά, ο Μάρβεν έγραψε στο Twitter: «Ο Έλον Μασκ ανακοινώνει την μελλοντική σύζυγό του… Ποια θα είναι αυτή; Είναι το πρώτο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί, ειδικά σχεδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που ονειρεύεται… το οποίο δεν βρίσκεται σε κανέναν κανονικό άνθρωπο, γιατί φυσικά δεν υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που να έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η Catnilla λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια χωρίς φόρτιση, είναι εξοπλισμένη με αισθητηριακά μέσα, που την κάνουν να νιώθει λυπημένη και χαρούμενη και έχει μια ισορροπημένη και διαδραστική νοοτροπία… ώστε να μπορεί να τη μοιραστεί, αν βρίσκεται σε κρίση ή τα συναισθήματα που βιώνει ή ανάγκες, όταν εκτίθεται σε οποιοδήποτε ψυχολογικό στρες. Αποδεικνύεται ότι οι εικόνες έγιναν, φυσικά, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η ανάρτηση αποσκοπεί στην αποσαφήνιση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) την επόμενη περίοδο, ειδικά μετά την κυκλοφορία από την Tesla του πρώτου ολοκληρωμένου ρομπότ Optimus. Παιδιά, αυτός ο τύπος δεν είναι άνθρωπος. Αυτό είναι έξω από τον κόσμο».

Διίστανται οι απόψεις στο Twitter

Οι χρήστες του Twitter χωρίστηκαν στα δύο, με τους μεν να εντυπωσιάζονται με τις εικόνες που είδαν και τους δε να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την Τεχνητή Νοημοσύνη.