Ο κερδισμένος Παναθηναϊκός, η ήρεμη ΑΕΚ και ο Άρης των χαμένων ευκαιριών!

Στα play offs, ειδικά για τις ομάδες που έχουν συγκεκριμένο στόχο όπως είναι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης δεν υπάρχουν ματς εύκολα και δύσκολα. Ντέρμπι και μη. Ζόρικα και χαλαρά.

Όλα τα παιχνίδια είναι must win γιατί «ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει» σε ένα μίνι πρωτάθλημα γεμάτο από ντέρμπι. Οι χαμένοι βαθμοί δύσκολα γυρίζουν και κάποιες στιγμές οι κερδισμένοι μετρούν διπλοί.

Διαφήμιση

Όπως συνέβη αυτή την Κυριακή που στην οικονομία της κουβέντας για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ίσως την… μνημονεύσουμε στο φινάλε της σεζόν.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός απομένει μαθηματικά να πάρει το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο έχασε και τις τελευταίες ελπίδες για… το θαύμα και ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει για την αξιοπρέπειά του και δύσκολα μπορεί να παλέψει για κάτι παραπάνω, η 3η αγωνιστική των play outs είχε μεγάλους κερδισμένους αλλά και μεγάλους χαμένους.

Στο club με τους μεγάλους κερδισμένους υπάρχει φαρδιά πλατιά το όνομα του Παναθηναϊκού! Μετά από δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Άρη, πήρε την πρώτη νίκη και τι νίκη. Μεγάλη. Τεράστια. Κομβική και ουσιαστική. Κατάφερε να καλύψει το βαθμολογικό χάντικαπ της έναρξης των play offs από τον Άρη τον οποίο… έπιασε βαθμολογικά και ως τώρα τον έχει στην ισοβαθμία.

Η εικόνα του «τριφυλλιού» κόντρα στον ΠΑΟΚ, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο ήταν χαρακτηριστική για τα «θέλω» που έκρυβε το παιχνίδι αυτό. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε την γκέλα του Αρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήξερε πως είχε την χρυσή ευκαιρία να πατήσει το γκάζι. Το έκανε. Τουλάχιστον για μια ώρα γιατί μετά δέχτηκε το σφυροκόπημα του ΠΑΟΚ. Άντεξε όμως και πήρε το ζητούμενο που είναι το τρίποντο.

Στους μεγάλους χαμένους βάλτε τον Άρη. Τρία ματς στο έξτρα πρωτάθλημα, μία ήττα και δύο ισοπαλίες και μάλιστα στο γήπεδό του. Απολογισμός κακός για μια ομάδα που έχει όνειρο την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν από την αρχή της σεζόν, εμμονικά πλέον να πληρώνουν το γεγονός ότι δεν έχουν γκολτζή. Να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Φάσεις κάνουν αλλά γκολ δεν βάζουν.

Η τρίτη που συμμετέχει σε αυτό το βαθμολογικό θρίλερ είναι η ΑΕΚ. Στο Φάληρο έδωσε αγώνα επιβίωσης. Ήξερε πως με ήττα και βαθμολογικά θα ήταν χαμένη, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Γκρίνια, εσωστρέφεια, τα γνωστά που βιώνουν στην Ένωση στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Με τον βαθμό που πήρε κόντρα στον (ξανά όχι καλό) Ολυμπιακό και διατηρήθηκε στην 3η θέση και έβγαλε αλώβητη μια έδρα δύσκολη και το κυριότερο αγόρασε ηρεμία που τόσο μα τόσο ανάγκη έχει.