Π.Ε. Λευκάδας: Υπογράφηκε η Σύμβαση για νέο οδικό έργο ύψους 440.000 ευρώ

Ένα ακόμα έργο για την βελτίωση και αναβάθμιση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς υπεγράφη η Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου.

Το νέο έργο περιλαμβάνει τεχνικές εργασίες σε συγκεκριμένα σημεία των περιοχών Καλαμίτσι, Χορτάτα, Βαυκερή, Σύβρος, καθώς και άλλων περιοχών, που είτε παρουσιάζουν φθορές, είτε ελλοχεύουν κινδύνους και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Διαφήμιση

«Αυτό το νέο έργο περιλαμβάνει καίριες τεχνικές παρεμβάσεις σε ολόκληρο το Επαρχιακό Δίκτυο, οι οποίες είναι απαραίτητες όχι μόνο για την ασφάλεια των οδηγών, αλλά και για την προστασία των υποδομών μας από καθιζήσεις, κατολισθήσεις και ακραία φαινόμενα.

Μετά και την υπογραφή της παρούσας Σύμβασης, η Π.Ε. Λευκάδας έχει αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη τρεις (3) σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση του Οδικού Δικτύου της, άνω των 2.000.000 ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα ακολουθούν και άλλες, όπως η υπογραφή του μεγάλου έργου οδικής ασφάλειας ύψους 2.190.000 ευρώ. 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τα οδικά έργα που έχουμε ήδη υλοποιήσει μέχρι σήμερα, είναι ορατό και στον πλέον δύσπιστο ότι η ποιότητα και η ασφάλεια του Επαρχιακού Δικτύου βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, κάνοντας καλύτερη την καθημερινότητα των κατοίκων και το νησί μας ακόμα πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008 και υλοποιείται από τη Διεύθυνηση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΔΡΑΚΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».