Παγώνη για άνοιγμα σχολείων: Χωρίς μάσκες, αν μείνουν χαμηλά τα κρούσματα

Στο άνοιγμα των σχολείων και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (22.08.2022) η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο OPEN.

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι εάν η επιδημιολογική εικόνα από τον κορονοϊό παραμείνει ικανοποιητική, το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει χωρίς μέτρα και οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς μάσκες. «Δεν υπάρχουν πλέον υποχρεωτικά μέτρα. Αν τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι τώρα, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία οι δείκτες. Αν τα κρούσματα είναι έτσι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα παιδάκια να πάνε με μάσκα στο σχολείο» δήλωσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Διαφήμιση

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έκανε έκκληση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να κάνουν τεστ, καθώς είναι πολύ πιθανό να είναι θετικοί και να μεταδώσουν τον ιό στις οικογένειες τους. Πρόσθεσε επίσης πως αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η υποπαραλλαγή Κένταυρος.

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών υπογραμμίζει ότι επειδή ακριβώς τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια θα αργήσουν να έρθουν θα πρέπει να γίνεται η 3η δόση και όσοι είναι άνω των 60 ετών να κάνουν και την 4η δόση.

Με πληροφορίες από OPEN