Πατούλης: Στόχος μας η δημιουργία μιας πράσινης Περιφέρειας στην Αττική

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης παρέδωσε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Οι κάδοι, για τη χωριστή συλλογή πλαστικών μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, θα αξιοποιηθούν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου,  στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών, στα κτήρια της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής και στις υποδομές των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Διαφήμιση

Τον κ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, υποδέχθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη ο Κοσμήτορας της σχολής Θετικών Επιστημών Καθηγητής Ι. Εμμανουήλ και η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Καθηγήτρια Α. Αντωναράκου,  οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την προσφορά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πανεπιστημιούπολη ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με Φοιτητές. Κεντρικό σημείο αναφοράς τους οι δράσεις ανακύκλωσης, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων οι νέοι επιστήμονες και οι πτυχιούχοι, να μην παίρνουν το δρόμο του εξωτερικού αλλά να παραμένουν και να δημιουργούν στη χώρα που γεννήθηκαν.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει μία διαφορετική προσέγγιση στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων με στόχο να γίνεται ανακύκλωση παντού και να επιτευχθεί μια καλύτερη διαχείριση στην πηγή. Με την υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου επιτυγχάνουμε τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και την επαναχρησιμοποίηση, όσο και τον κεντρικό μας στόχο η Αττική να γίνει η πράσινη Περιφέρεια της Χώρας. Σε αυτό το όραμα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα ο Κοσμήτορας κ. Εμμανουήλ μαζί με συναδέλφους του από άλλα τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκονται εδώ και σηματοδοτούν την επίσημη ένταξη τους στον ισχυρό κρίκο της αλυσίδας που δημιουργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των απορριμμάτων».