Πάτρα: Ο 28χρονος τυφλός που τελείωσε το Δημοτικό, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα!

O 28χρονος Μπάμπης Κούτρας, από την Πάτρα, κατόρθωσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Κατάφερε, δηλαδή, να πάρει το απολυτήριό του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, μετά από εξετάσεις που έδωσε, σε ηλικία 28 ετών, παρότι είναι τυφλός, «σπάζοντας» τα στερεότυπα.

Διαφήμιση

Το γεγονός έκανε γνωστό η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Μαριάνα Μπαρτζάκλη με μια συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο facebook γράφοντας τα εξής:

«Σήμερα ο Μπαμπης Κουτρας ήρθε να παραλάβει τον τίτλο σπουδών μετά την επιτυχία του στις απολυτήριες εξετάσεις!! Ο Χαράλαμπος έσπασε τα στερεότυπα καταγωγής,τα στερεότυπα ηλικίας,τα στερεότυπα αναπηρίας (είναι τυφλός).

Η θέλησή του και το γινάτι του θα είναι εφόδια να κατακτήσει ο.τι επιθυμεί. Φτάνουν αυτά; Όχι . Πρέπει να τον στηρίξει και το σύστημα…. Και εδώ το σύστημα δούλεψε καλά!

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Γαλανοπούλου Κωνσταντίνα και την κυρία Μπασιούκα Demy Demy που του μαθαίνουν γραφή braille και που τον συνόδευσαν.

Τη συνάδελφο Maria Krhtikou που τον εξέτασε γιατί ήξερε γραφή braille ,τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σταυρογιαννόπουλο Αναστάσιο που συντόνισε και διασφάλισε την όλη διαδικασία. Γιατί όταν υπάρχει θέληση από όλους μας γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα!».

Πηγή: thebest.gr