«Πέρασαν» έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στη Λακωνία

Για αποκατάσταση ζημιών πυρκαγιάς και συντήρηση δρόμων

 

Η δημοπράτηση έξι νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.120.000 ευρώ στη Λακωνία εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη (13/9).

Διαφήμιση

Πρόκειται -στην πλειοψηφία τους- για τεχνικές παρεμβάσεις προς αποκατάσταση ζημιών που επήρθαν συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2021 σε περιοχές του Δήμου Αν. Μάνης, αλλά κι έργα οδοποιίας προς συντήρηση σκελών του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού.

Αναλυτικά:
– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 της Επ. Οδού 20 Καρβελάς – Μυρσίνη  από το 9ο χλμ. της Επ. Οδού Γυθείου – Αρεόπολης, Π/Υ.  1.100.000€.
– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 της Επ. Οδού 18 Γύθειο – Πλάτανος – Μυρσίνη – Σιδηρόκαστρο, Π/Υ.  1.200.000€.
– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 της Επ. Οδού 19 Γυθείου – Αρεόπολης και της συμβολής της με την Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου (Παράκαμψη) και της Επ. Οδού 26 Γύθειο – Σκάλα, Π/Υ.  1.000.000€.
– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 της Επ. Οδού 17 Χάνια Κουτουμούς – Κόκκινα Λουριά προς Καρδαμύλη, Π/Υ. 1.200.000€.
– Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού 31 Μολάοι – Ρειχέα – Κυπαρίσσι, Π/Υ 400.000€.
– Συντήρηση Επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Λακωνίας στην Επ. Οδό 23 στο τμήμα Κόκκαλα – Λάγια – Άλικα και στην Επ. Οδό 13 στο τμήμα Γοράνοι – Βασιλική, Π/Υ 220.000€.

Επίσης, εγκρίθηκε και το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Αρναίας – Νικολάου – Καστάνιας», Π/Υ 250.000€.

«Τρέχει» η βελτίωση
του οδικού δικτύου
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Λακωνίας. Την περίοδο αυτή, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, υλοποιούνται έργα βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου:
– στον Δήμο Σπάρτης και συγκεκριμένα στην βόρεια είσοδο της Σπάρτης και της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα, καθώς και στη βόρεια είσοδο του Λογκανίκου
– στον Δήμο Ευρώτα και συγκεκριμένα, στη δυτική είσοδο της Σκάλας και στην Επαρχιακή οδό Αγίου Δημητρίου – Γερακίου.

Τα παραπάνω έργα επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τζινιέρης, ο οποίος στην περιοχή του Δ. Ευρώτα συνοδευόταν μεταξύ άλλων και από τον δήμαρχο Δήμο Βέρδο.

 

Έκθεση εικόνων

πηγή : lakonikos.gr