Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμβαση οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε προχθές, με την υπογραφή στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, της εργολαβικής σύμβασης για το συνολικής δαπάνης 13.733.535,3 ευρώ έργο ενεργειακής αναβάθμισης, αυτοματοποίησης και συντήρησης του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Η υπογραφή ακολούθησε μετά την πρόσφατη τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο των αποτελεσμάτων της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Διαφήμιση

Το εν λόγω έργο, ειδικότερα, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με 5.500 λαμπτήρες led, έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση της ασφάλειας όλων όσοι κινούνται σε αυτό.

πηγή: eleftheriaonline.gr