ΠΚΜ: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα αντιπλημμυρικά έργα

Στις Σέρρες και στην αίθουσα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» του Διοικητηρίου συνεδρίασε σήμερα, 5 Ιουλίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, υποδέχθηκε τα μέλη της Επιτροπής, με επικεφαλής την Πρόεδρο, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προγραμματισμού κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Διαφήμιση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της μεταβίβασης του Διοικητηρίου στην κυριότητα της Περιφέρειας, ενώ ανέπτυξε και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, την ενίσχυση των υποδομών και κατέληξε με την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την θεομηνία που έπληξε τους Δήμους Ζίχνης και Αμφίπολης στις 25/6.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ευχαρίστησε τον κ. Σπυρόπουλο για την πρόσκληση, εξέφρασε την χαρά της που για μία ακόμη φορά η Επιτροπή, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της δράσης της, θα συνεδριάσει στις Σέρρες και εξήρε το άριστο πνεύμα συνεργασίας της Επιτροπής με τον Αντιπεριφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στην συνέχεια, έλαβαν τον λόγο, κατά σειρά, τα μέλη της Επιτροπής, που ανήκουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κα Δήμητρα Θωμά, η οποία τόνισε τη σημασία της συνδιοργάνωσης της SEREXPO από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο ως παράδειγμα αποκέντρωσης, ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος με την ιδιότητα του ιατρού επισήμανε τους κινδύνους από την ήδη παρατηρούμενη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Χαβατζάς, ο οποίος τόνισε την σημασία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μνημείων κάθε Περιφερειακής Ενότητας και ο κ. Χρυσομάλλης, ο οποίος εξήρε την απόκτηση της κυριότητας του κτιρίου του Διοικητηρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στην υποδοχή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, μέλος της οποίας αποτελεί έως την λήξη της θητείας της, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Αθανάσιος Μαλλιαράς, συμμετείχαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Δημήτριος Καριπίδης και Δημήτριος Μπαλαξής.