ΠΝΑ: Με μεγάλη συμμετοχή έκλεισε η ανοικτή πρόσκληση για τον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας

Τριανταεπτά δώρα γαστρονομίας από 21 νησιώτισσες και νησιώτες παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε 11 από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο απολογισμός της ανοικτής πρόσκλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου για την πρόκριση στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Τροφίμων (WFGC)  του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, από 26 έως 29 Απριλίου 2023, ως κληρονομιά του τίτλου του Νοτίου Αιγαίου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019».

Τα παραπάνω δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας έχουν συγκεντρωθεί στα Εμπορικά Επιμελητήρια του Νοτίου Αιγαίου, όπου θα αξιολογηθούν από μία κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Διαφήμιση

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, έχουν αναρτηθεί και στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα που δημιούργησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποκλειστικά για τον διαγωνισμό και την ευρύτερη προβολή των προϊόντων που συμμετέχουν στη δράση. Για τον ίδιο σκοπό, τα προϊόντα τίθενται φέτος, παράλληλα με το έργο της κριτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και στην κρίση του κοινού μέσω διαδικτυακής, ανοικτής ψηφοφορίας.

Aegean Gastronomy Gifts Awards  www.aggawards.gr

Aegean Gastronomy Gifts Awards (www.aggawards.gr) ονομάζεται η ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα προϊόντα με τις πληροφορίες τους καθώς και η σχετική ενημέρωση για τη διαδικασία ψηφοφορίας και τον διαγωνισμό.

Από σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου ξεκινά η ανοικτή ψηφοφορία κοινού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Η ιστοσελίδα αποτελεί χορηγία του Workadu, μιας νεοφυούς Επιχείρησης Ψηφιακών Παροχών σε Επιχειρήσεις με έδρα το νησί της Κω, η οποία υποστηρίζεται από την πρωτοβουλία «Elevate Greece».

Δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας από τη Σύρο, τη Ρόδο, τη Φολέγανδρο, τη Σύμη, την Κω, τη Νάξο, την Κάλυμνο, την Κέα, τη Λέρο, τη Σέριφο και την Πάτμο τίθενται από σήμερα στην κρίση του κοινού (www.aggawards.gr) καθώς και της κριτικής επιτροπής, ώστε να επιλεγούν τα 4 προϊόντα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας, που θα διεξαχθεί στην Κω, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2023.

Κριτήρια Επιλογής

Τόσο το ευρύ κοινό όσο και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων καλούνται να αξιολογήσουν τα προϊόντα στη βάση μιας σειράς κριτηρίων, όπως είναι η συσκευασία (βιωσιμότητα, ανακυκλωσιμότητα, σχεδιασμός, το προϊόν (σχεδίαση, branding, καινοτομία), η σύνδεση του προϊόντος με τη γαστρονομική περιοχή (αφήγηση της ιστορίας του προϊόντος ή και του παραγωγού), η μοναδικότητα (χρήση τοπικών ζωικών/ φυτικών ποικιλιών ή πρώτων υλών, παραδοσιακή τεχνική, τοπική σχεδίαση), η γεύση και η δημιουργικότητα.

Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας | Κως, 26-29 Απριλίου 2023

Η Κως θα αποτελέσει το εκπληκτικό φόντο της παγκόσμιας διοργάνωσης, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο μικρός τοπικός παραγωγός.

Από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη θα βρεθούν εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μέση Ανατολή κ.α., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς. Ο διαγωνισμός θα συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου.

Με τη φιλοξενία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δώρων Γαστρονομίας (WFGC 2023), ο φακός της γαστρονομίας διεθνώς θα στραφεί στην Κω, προσφέροντας στο νησί την ευκαιρία να προβάλει τις τρομερές δυνατότητες γαστρονομίας, πολιτισμού, τεχνών, βιώσιμου τουρισμού και των άλλων τοπικών πόρων που διαθέτει.

Σχετικά με το Workadu |

«Το Workadu είναι μια DIY (Do It Yourself) πλατφόρμα. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάξει μια απλή ιστοσελίδα, ένα eshop, ένα σύστημα κρατήσεων για υπηρεσίες, να δεχθεί ραντεβού, να δημιουργήσει φόρμες ενδιαφέροντος, διαχειριστεί τα οικονομικά του, να εκδίδει παραστατικά με ζωντανή διασύνδεση με ΑΑΔΕ και να διαχειριστεί τις συναλλαγές του από τα διάφορα τραπεζικά συστήματα.

Είναι κυριολεκτικά “YOUR BUSINESS PLAYGROUND”!»