Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Εσθονία υποσχέθηκε να προσφέρει περισσότερα όπλα, εκπαίδευση και νοσοκομείο

Επιπλέον όπλα υποσχέθηκε να προσφέρει η Εσθονία στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανακοινώθηκε χθες (18.8.2022) Πέμπτη από το Ταλίν.

Με όπλα όπως ολμοβόλα και αντιαρματικά όπλα θα ενισχύσει η Εσθονία την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία και θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Βρετανίας για την επέκταση της εκπαίδευσης μελών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ θα διαθέσει στην Ουκρανία νοσοκομείο εκστρατείας σε συνεργασία με τη Γερμανία, διευκρίνισε το εσθονικό υπουργείο Άμυνας.

Διαφήμιση

«Οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζουν να είναι εντατικές. Μολονότι ολοένα περισσότερα όπλα από τη Δύση φθάνουν στα μέτωπα, έχουμε ηθική ευθύνη να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο εσθονός υπουργός Άμυνας Χάνο Πέβκουρ.

«Πολεμούν για τις κοινές αξίες μας κι αν υπάρχει οτιδήποτε που μπορούμε να στείλουμε στους Ουκρανούς πρέπει να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Ήδη η Εσθονία λέει πως έχει στείλει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ (252 εκατ. δολαρίων) από την έναρξη της εισβολής του στρατού της Ρωσίας πριν από σχεδόν έξι μήνες. Ανάμεσα στα όπλα που της προμήθευσε είναι αντιαρματικές νάρκες αμερικανικής κατασκευής και επίσης αμερικανικοί αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin.

Η μικρή χώρα της Βαλτικής με 1,2 εκατομμύριο κατοίκους έχει επίσης προμηθεύσει αρκετά οβιδοβόλα από τα άλλοτε ανατολικογερμανικά αποθέματα στο Κίεβο, μεταβίβαση που ενέκρινε η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ