Η αναμονή πολύωρη εάν σκεφτεί κανείς ότι οχήματα έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στα σύνορα.
Σύμφωνα, πάντως, με τη Maxar η ουρά στα σύνορα με τη Γεωργία ξεπερνά τα 16 χλμ.
Σε ένα σημείο, μάλιστα, την Κυριακή, η αναμονή για να εισέλθει κανείς στη Γεωργία διαρκούσε έως και 48 ώρες, με πάνω από 3.000 οχήματα να θέλουν να περάσουν τα σύνορα.
Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τυφλίδα, συνολικά περί τους 40.000 Ρώσοι έχουν περάσει στη χώρα από την ημέρα της εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίζονται ενώ διακινούνται, τις τελευταίες πληροφορίες, για κλείσιμο των συνόρων με τη Γεωργία.
Στέλνει στρατό ο Πούτιν στα σύνορα με τη Γεωργία
Με κάθε τρόπο προσπαθεί η Ρωσία να αναχαιτίσει το κύμα μαζικής φυγής μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο κήρυξε μερική επιστράτευση. Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα με τη Γεωργία για να δημιουργήσει σημεία ελέγχου, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται ότι σχεδιάζει να επιβάλει στρατιωτικό νόμο και να κλείσει τα σύνορα.
Ήδη, πάντως, 260.000 στρατεύσιμοι έχουν φύγει μέσα σε πέντε ημέρες, από την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος, ανακοίνωσε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η κίνηση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε φόβους ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να σφραγίσει τα σύνορα της Ρωσίας για να εμποδίσει τη «μεγάλη φυγή».
Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι η Ρωσία σκοπεύει να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την έξοδο στρατεύσιμων.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πυρηνικά θέματα, μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον προειδοποίησε για «καταστροφικές συνέπειες» εάν η Μόσχα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει τις ουκρανικές περιοχές.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις».