ΠΟΠ-ΟΤΑ: «Διαφωνούμε με κάθε προσπάθεια Ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων»

ΠΟΠ-ΟΤΑ: «Διαφωνούμε με κάθε προσπάθεια Ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων»- Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων και συγκεκριμένα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Αναλυτικά: 

Διαφήμιση

«Σε χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, στον Δήμο Ξυλοκάστρου γίναμε γνώστες της πρόθεσης της Δημοτικής αρχής να εκχωρίσει μέρος της αποκομιδής
απορριμάτων σε Ιδιώτες.

Η Δημοτική αρχή βασίζεται είτε γιατί έτσι θέλει, είτε γιατί έτσι εξυπηρετεί σε μια τελείως αντιφατική έκθεση του προισταμένου Καθαριότητας στην οποία παρουσιάζεται έλλειψη προσωπικού και Μηχανολογικού εξοπλισμού, ενω στην πραγματικότητα το προσωπικό απασχολείται σε αλλότριες εργασίες, ενω ο Μηχανολογικός εξοπλισμός απαξιώνεται γαιτί δεν επισκευάζεται.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική αρχή ώφειλε να προβλέψει τις ανάγκες και σε προσωπικό και σε Μηχανολογικό εξοπλισμό, κάτι που δεν έκανε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να
οδηγηθεί στην εύκολη λύση της Ιδιωτικοποίησης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη διαφωνούμε κάθετα με κάθε προσπάθεια Ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων. Καλούμε τον Δήμαρχο να αποσύρει την πρόταση για Ιδιωτικοποίση (από την οικονομική Επιτροπή της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται και κρίνεται στην Ολομέλεια του ΣΤΕ μετά την απόφαση του Τμήματος), να επαναφέρει το προσωπικό στις θέσεις για τις οποίες προσελήφθη, να οργανώσει την υπηρεσία Καθαριότητας, να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό αν είναι αναγκαίο (έστω με συμβάσεις).

Σε κάθε περίπτωση Δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε προς όλες τις Νόμιμες κατευθύνσεις ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.»