Πρόεδρος ΓΣΕΕ: Έχουμε ένα τεράστιο κύμα ακριβείας, κάποιοι κερδοσκοπούν ασύστολα

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΓΣΕΕ.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν μεταξύ άλλων, ότι «οι εναλλασσόμενες κρίσεις και οι μονομερείς κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και ζήτησαν από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα που θα επιφέρουν την έξοδο από τη λιτότητα και θα επαναρρυθμίσουν τις εργασιακές σχέσεις».

Διαφήμιση

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία στη Βουλή όπου εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας .

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: 

«Ο κόσμος της εργασίας, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι για 12 χρόνια τώρα στενάζουν. Μετά την μεγάλη κρίση χρέους  και μνημονίων ήρθε και η πανδημία. Αυτά κάποιοι νομίζουν ότι είναι παρελθόν αλλά άφησαν μεγάλα τραύματα. Τώρα, έχουμε ένα τεράστιο κύμα ακριβείας. Κάποιοι κερδοσκοπούν ασύστολα, πίνουν στην υγειά των κορόιδων και η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα από αυτά που θα έπρεπε να κάνει.

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να αυξήσει τον κατώτερο μισθό, να αυξηθούν όλοι οι μισθοί, γιατί έχουν απομειωθεί πάρα πολύ και κυρίως όπως είπα ο κατώτερος μισθός.

Καλώ τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση: να είναι σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης η αύξηση του κατώτερου μισθού, να φτάσει στα 751 ευρώ, που βιαίως και με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, μειώθηκε 10 χρόνια τώρα.

Καλώ όλο το πολιτικό σύστημα να σπεύσει να βοηθήσει στην προσπάθεια να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στην διαπραγμάτευση εργοδοτών- εργαζομένων με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να μην ισχυρίζεται κανένας ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται.

Ας κοιτάξουν τι έγινε, στην διπλανή μας από άποψη κρίσης Ισπανία. Εκεί με μια μεγάλη συμφωνία εργοδοτών- εργαζομένων- Κυβέρνησης, επαναρρυθμίστηκαν το ατομικό και το συλλογικό εργατικό δίκαιο.

Εδώ έχουμε καταστρέψει και το δίκαιο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Γι’ αυτό αγωνίζεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας με τα συνδικάτα του και θα συνεχίσουμε».