Προφυλακιστέος ο εκπαιδευτικός για την πορνογραφία-ασέλγεια ανηλίκων

Μετά την απολογία του σε Ανακριτή-Εισαγγελέα – Κατακραυγή για τον 62χρονο από τη Λακωνία

 

Την άγουσα για τη φυλακή παίρνει ο 62χρονος συνταξιούχος δάσκαλος από τη Λακωνία, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών σε τοπικούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Πελοποννήσου, μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Ευελπίδων, κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγραψε ο «Λακωνικός Τύπος», ο 62χρονος σάτυρος συνελήφθη την Τετάρτη 7/9 στα Πατήσια Αττικής, όπου διέμενε, μετά την καταγγελία νεαρής κοπέλας που έλαβε χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Η κοπέλα ισχυρίστηκε πως συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν δικές της φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, όταν εκείνη ήταν ακόμα ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από τη συγγενή της, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Μετά από επισταμένη έρευνα και αξιοποίηση μαρτυριών και πληροφοριών, οι Αστυνομικές Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίησή του δράστη, στοιχειοθετώντας την εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων, «δένοντας» έτσι την υπόθεση που προκάλεσε σάλο στη Λακωνία και όχι μόνο.

Ο άνδρας με τις αρρωστημένες ορέξεις, ο οποίος είχε χάσει τη σύζυγό του προ ετών και είναι πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή, τις αποτρόπαιες πράξεις του και να περιέγραψε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των πράξεων του εναντίον των ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ικανοποιήσει τα διαστροφικά ένστικτά του, φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως τρία εκ των θυμάτων του που προέρχονται από τη Λακωνία, είχαν χωρισμένους γονείς και ανέλαβε τον ρόλο του «προστάτη», εκμεταλλευόμενος παράλληλα και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο πατέρας τους λόγω της φιλίας που τους συνέδεε. Μάλιστα, λέγεται πως επιχείρησε να δελεάσει τις ανήλικες -τότε- κοπέλες να ενδώσουν στις επιθυμίες του, φτάνοντας στο σημείο να τους τάξει ακόμα και εμφανίσεις στην τηλεόραση, λόγω της πολυετούς παρουσίας του σε διάφορες παραγωγές.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, ερωτικού περιεχομένου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 ψηφιακοί δίσκοι (CD), 7 φορητοί σκληροί δίσκοι, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης (usb) και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

 

πηγή : lakonikos.gr