ΠΣτΕ: Εντάσσονται έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων συνολικού προϋπολογισμού 3.782.468 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης, εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας και εντάσσονται οι ακόλουθες πράξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγκεκριμένα στη Δράση «Διαχείριση βιοαποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»:

  1. «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στον Δήμο Δελφών», με δικαιούχο τον Δήμο Δελφών και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 1.029.200 €. 
  2. «Προμήθεια εξοπλισμού για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στο Δήμο Θηβαίων», με δικαιούχο τον Δήμο Θηβαίων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 1.303.860 €.
  3. «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στο Δήμο Δωρίδος», με δικαιούχο τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 535.308 €.
  4. «Προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπτυξη συστημάτων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων Δήμου Τανάγρας», με δικαιούχο τον Δήμο Τανάγρας και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 914.100 €.

«Υπογράφουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ τεσσάρων σημαντικών έργων διαχείρισης αποβλήτων για τους δήμους Δελφών, Δωρίδος, Θηβαίων και Τανάγρας, με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 3,8 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το προηγούμενο διάστημα εγκρίθηκαν άλλα 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία “Πράσινων Σημείων” στους δήμους Λεβαδέων, Χαλκιδέων, Λαμιέων και Αμφίκλειας – Ελάτειας. Πρόκειται για έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ποιότητα ζωής μας, τα οποία μπαίνουν πλέον στο στάδιο της υλοποίησης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Διαφήμιση