Ρήμαζαν αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές

Αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Ευρώτα είχαν βάλει στο μάτι δυο ημεδαποί ηλικίας 17 και 27 ετών, μετατρέποντας την εξόρμηση δεκάδων λουόμενων σε δυσάρεστη εμπειρία.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουλίου στη Σκάλα, μετά από τη διάπραξη διάρρηξης και κλοπής σε όχημα ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα. Στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ευρώτα χάρη στην άμεση κινητοποίησή τους, ενώ στην έρευνα που πραγματοποίησαν στο όχημά τους βρέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Διαφήμιση

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι δύο νεαροί είχαν αναπτύξει δράση στις παραλίες του Δήμου Ευρώτα ήδη από τις 23 Μαΐου, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Έως και την ημέρα της σύλληψής τους, οι δυο τους είχαν διαπράξει συνολικά 16 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε παραθαλάσσια σημεία, καθώς επίσης και μία περίπτωση κλοπής τσάντας λουόμενου αλλοδαπού. Στην κυριολεξία «έγδυναν» τα οχήματα και είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των αντικειμένων.

Για τις υποθέσεις αυτές, σε βάρος των δύο ημεδαπών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τo Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι ανάλογα φαινόμενα σε παραθαλάσσια και παραθεριστικά μέρη της Λακωνίας έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν, αναδεικνύοντας την ανάγκη εντονότερης αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και τις ελλείψεις σε αστυνομικές δυνάμεις.

πηγή : lakonikos.gr