Ρούλα Πισπιρίγκου: Με αλεξίσφαιρο και χειροπέδες πισθάγκωνα στην ανακρίτρια

Με τα μαλλιά της κάτω και όχι πιασμένα, με το κεφάλι ψηλά και αυτή τη φορά, με βλέμμα κενό και αλεξίσφαιρο γιλέκο, εμφανίστηκε λίγο μετά τις 08:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ανέκφραστη και με χειροπέδες πισθάγκωνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (25.07.2022) στα δικαστήρια για να απολογηθεί στην 18η ανακρίτρια για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Διαφήμιση

Δείτε τις εικόνες από την άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια

«Διαρκές εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης της Τζωρτζίνας»

Τη δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άσκησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης. Την κατηγορεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, λίγους μήνες πριν πεθάνει εξαιτίας θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στο νσοοκομείο Παίδων.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τη Real News, διαπίστωσε ένα «διαρκές εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της Τζωρτζίνας, με δράστιδα την ίδια της τη μητέρα. Σύμφωνα με τη συμπληρωματική δίωξη, η απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας φέρεται να τελέστηκε στις 8 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα, στο κατηγορητήριο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η εννιάχρονη εισήχθη χωρίς παθολογικά ευρήματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις καταθέσεις των γιατρών του νοσοκομείου, «ήταν ένα παιδί σε άριστη φυσική και κλινική κατάσταση, το οποίο δεν θα μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο, όπως αυτό που οδήγησε στην πρώτη ανακοπή».

Κατά τις ημέρες της νοσηλείας της, η μικρή Τζωρτζίνα συνοδευόταν αποκλειστικά από τη μητέρα της, η οποία παρέμενε μόνη, μαζί της, στο δωμάτιο και φέρεται να εναντιώθηκε στην πρόθεση των γιατρών να δώσουν εξιτήριο στο παιδί, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή.

Η Τζωρτζίνα είχε εξεταστεί 40 λεπτά πριν λάβει εξιτήριο -στις 18:20- και δεν παρουσίαζε κάτι ανησυχητικό, όπως ανέφερε σε κατάθεσή του γιατρός του Καραμανδάνειου που την εξέτασε: «Γενικά είχε καλή κλινική εικόνα. Φαινόταν ένα παιδί ταλαιπωρημένο λόγω του εμετού που είχε κάνει προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η μητέρα ήταν κάπως επιθετική και μας είπε “σε αυτό το παιδί θα δώσετε εξιτήριο;”». Λίγη ώρα αργότερα, συγκεκριμένα γύρω στις 19:00, η κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας επιδεινώθηκε

Κατά την κατηγορία, η επιδείνωση συνδέεται με εξωτερικό αίτιο και, όπως αποδίδεται στην κατηγορούμενη, αυτή ήταν που αφαίρεσε τη συσκευή παλμικού οξύμετρου που είχε τοποθετηθεί στο παιδί, ενώ σκοπίμως ενημέρωσε τους γιατρούς με καθυστέρηση. Η περιγραφή, μάλιστα, μιας γιατρού από το Καραμανδάνειο είναι χαρακτηριστική της αντίδρασης της μητέρας: «Μας χτύπησε την πόρτα με έναν ράθυμο τρόπο. Εμείς βρισκόμασταν μέσα στο γραφείο και είπε “σαν να ακούγεται το οξύμετρο”». Όταν η γιατρός και δύο νοσηλευτές πήγαν στο δωμάτιο, βρήκαν, όπως κατέθεσαν, την εννιάχρονη ωχρή, άσφυγμη, με απώλεια ούρων, με μυδρίαση και να μην ανταποκρίνεται. Το παιδί, δε, ήταν στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση, χωρίς το ρινικό οξυγόνο και το παλμικό οξύμετρο να έχουν κάποια ένδειξη. Η γιατρός ρώτησε τη μητέρα γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση το κορίτσι, με εκείνη να απαντά πως έκανε ένα απότομο τίναγμα.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «επιτυχώς οι γιατροί τότε επιχείρησαν την καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνησή του, χάρη της οποίας επέζησε, όμως, λόγω της ανθρωποκτόνου σε βάρος του επίθεση, υπέστη υποξική εγκεφαλοπάθεια, προκαλώντας του σπαστική τετραπληγία».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πάντως, παρά τα όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί εις βάρος της, αρνείται πως τέλεσε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Όπως φέρεται να λέει μέσω του συνηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου για τη νέα κατηγορία που της αποδίδεται: «Δεν μπόρεσαν να με συνδέσουν με την προμήθεια κεταμίνης και τώρα, για να ενισχύσουν την κατηγορία της δολοφονίας του παιδιού μου, με κατηγορούν και για απόπειρα. Μόνο από υποψίες και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Καρδιακά επεισόδια είχε υποστεί και μπροστά σε γιατρούς, σε νοσηλευτές και στον σύζυγό μου».