Σάλος: Παιδόφιλος από τη Βρετανία έρχεται στην Ελλάδα για… διακοπές

Το δικαίωμα να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα λίγο πριν καταδικαστεί για τα εγκλήματά του, δόθηκε σε έναν παιδόφιλο στη Βρετανία, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για τον 48χρονο Μάθιου Τόμσον, ο οποίος θα μεταβεί στην Κω για μία εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης.
Κι αυτό γιατί ο δικαστής Τζόναθαν Γκίμπσον είπε ότι δεν θα ανακαλέσει την εγγύηση πριν από την καταδίκη του στις 18 Νοεμβρίου.

Διαφήμιση

Ο Τόμσον, που ζει στο Barnsley, ομολόγησε 10 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης και της λήψης άσεμνων εικόνων παιδιών.
Μετά την ομολογία της ενοχής του στο δικαστήριο Bradford Crown χθες, Τετάρτη (19/10), η δικηγόρος του Τόμσον δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε κάνει προκράτηση για διακοπές στην Κω και ότι ήθελε να της κάνει κανονικά.

Η δικηγόρος του είπε ότι επρόκειτο να πετάξει σήμερα, Πέμπτη (20/10) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Κω και να επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου, ενώ πρότεινε ο πελάτης της να εμφανιστεί στην αστυνομία του Barnsley την επομένη ημέρα.

Επίσης, η δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε ενημερώσει τον πελάτη της ότι θα έπρεπε να υπογράψει ως «σεξουαλικός δράστης» στην αστυνομία πριν φύγει από τη χώρα.

«Δηλώσατε ένοχος και φυσικά θα λάβετε τη δέουσα αναγνώριση για τη δήλωση ενοχής σας εν ευθέτω χρόνω όταν καταδικαστείτε. Έχετε καταβάλει εγγύηση και δεν πρόκειται να την ανακαλέσω απλώς και μόνο επειδή ήσαστε ειλικρινής», είπε ο δικαστής στον δράστη.

Τέλος, ο δικαστής έθεσε ως όρο για την εγγύηση, ο Τόμσον να παρουσιαστεί στην αστυνομία του Barnsley στις 28 Οκτωβρίου για να αποδείξει ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.