Σανγκάη: Έφτασαν τους 17 οι νεκροί από κορονοϊό

Η Σανγκάη παραμένει σε αυστηρό lockdown και τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε άλλους επτά θανάτους. Συνολικά, 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στην πόλη.

Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη Σανγκάη είναι ακριβώς ίδιος με το προηγούμενο 24ωρο. Ο απολογισμός, πάντως, παραμένει εντυπωσιακά χαμηλός στο πελώριο αστικό κέντρο όπου καθημερινά επιβεβαιώνονται γύρω στις 20.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Διαφήμιση

Σήμερα (20.04.2022) ανακοινώθηκε εξάλλου πως επιβεβαιώθηκαν 2.494 συμπτωματικές μολύνσεις και 16.407 ασυμπτωματικές. 390 κρούσματα εντοπίστηκαν εκτός των τομέων της Σαγκάης που τελούν σε lockdown επ’ αόριστον.

Από την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον κατά τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα όμως πλέον έχει μετατραπεί σε θέατρο της πιο σοβαρής έξαρσης της πανδημίας αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση.