Σε οικονομικό αδιέξοδο οι δήμαρχοι για τον χειμώνα: «Δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα»

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται οι δήμαρχοι άρα οι δήμοι, αφού οι δαπάνες τους έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021.

Ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» τόνισε ότι τα χρήματα δεν φτάνουν για τον εφοδιασμό των απορριμματοφόρων με πετρέλαιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν να βγαίνουν για μαζεύουν τα σκουπίδια.

Διαφήμιση

 

«Τα λεφτά τα οποία μας έδωσαν είναι πάρα πολύ λίγα σε σχέση με τις δαπάνες που προκύπτουν. Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι καταναλώσεις που προκύπτουν στα σχολεία από εδώ και εμπρός είναι φοβερά αυξημένες. Πιστεύω ότι εκεί είναι το σκορ 1 επί 3 .Δηλαδή κατά το παρελθόν εάν υποθετικά μιλώντας, είχαμε μια δαπάνη 100 χιλ .ευρώ, φέτος χρειάζονται 300 χιλ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα είτε αυτό αφορά στο ρεύμα, είτε στα καύσιμα τα οποία εξοικονομούμε για τα απορριμματοφόρα και γενικότερα για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου συγκριτικά με το 2021 είμαστε ακριβώς στα διπλάσια. Και σας μιλάω για τις προβλέψεις που έχουμε κάνει εμείς ως δήμος έως 31 /12/2022» εξήγησε ο Δήμαρχος Παιανίας.

Ερωτηθείς, εάν ενδέχεται τα απορριμματοφόρα να σταματήσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια απάντησε ότι «Είναι προφανές αυτό» και πρόσθεσε ότι «Όταν καταρτίζεται ο δημοτικός προϋπολογισμός έχει μια λογική αποκλίσεων της τάξεως του 10% με 15%. Πέρα από τις επιχορηγήσεις που έχουμε πάρει για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα ενεργειακά, προκύπτουν κάποια κόστη της τάξεως του 70% που δεν μπορούμε να τα σηκώσουμε. Είναι αδιανόητο…. δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπάρχουν ελάχιστοι δήμοι που έχουν ελάχιστα διαθέσιμα χρήματα τα οποία ενδεχομένως να μπορέσουν να το απορροφήσουν.

Τέλος, τόνισε ότι κανένας δήμος δεν θα αφήσει τα σχολεία χωρίς θέρμανση και συμπλήρωσε «Κανείς δεν θα αφήσει πως «το θέμα είναι από πού θα βρούμε τα λεφτά. Εγώ ως δήμαρχος αλλά και πρώτα από όλα ως άνθρωπος δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω να γίνει αυτό, θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου κάποια στιγμή να μπορέσω να εξασφαλίσω τη θέρμανση στα σχολεία. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό: πρέπει να έχουμε περαιτέρω ενισχύσεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Το κυριότερο βέβαια αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτά δεν μπορούμε να τα μετακυλίσουμε στους πολίτες » σημείωσε.

Δήμαρχοι: Δείτε το βίντεο από το OPEN