Στα Γιάννενα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Στο χωριό του βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του νιώθει την ανάγκη να απομονωθεί από όλους και όλα.

Μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου έχουν σχεδόν μετακομίσει στον τόπο καταγωγής της μητέρας του, το χωριό Κουκλιοι Παγωνίου στο νομό Ιωαννίνων.

Διαφήμιση

Απομονωμένος από όλους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, nassosblog.gr, εκεί πήγε κάτω από άκρα μυστικότητα ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν το που βρίσκεται αυτή την περίοδο.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παραμένει όλη την ημέρα κλεισμένος στο σπίτι, δεν βγαίνει έξω ενώ για όλες τις ανάγκες του και τις προμήθειες του φροντίζει η σύζυγος του.

Κάποιοι κάτοικοι του χωριού έμαθαν για την άφιξη του και θέλησαν να τον επισκεφτούν όμως ενημερώθηκαν πως ο ίδιος δεν θέλει καμία επαφή με κανέναν, καθώς νιώθει πολύ άσχημα και σωματικά και ψυχολογικά.

 

Διαβάστε επίσης: Δήμαρχος ζητά επανάληψη της απογραφής

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, ζητάει τoν επανέλεγχο της απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ: «Το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και επιφέρει μη αναστρέψιμες απώλειες σε όλα τα επίπεδα για τον Δήμο».
Tον επανέλεγχο του αποτελέσματος που προέκυψε από την απογραφή πληθυσμού 2021 ζητά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός με έγγραφό του προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το οποίο κοινοποιεί στο υπ και την ΚΕΔΕ, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν το κείμενο δεν έχει λάβει κάποια απάντηση από την ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα ζητά από την ΕΛΣΤΑΤ να προχωρήσει άμεσα σε επανέλεγχο των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής και στη διενέργεια νέας -σε συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου- έτσι ώστε να καταμετρηθεί ο πραγματικός συνολικός πληθυσμός του Δήμου.

Διαφήμιση

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, μετά την πρόσφατη απογραφή κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους 2021 στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας και βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο συνολικός αριθμός κατοίκων ανέρχεται στους 8.322 και είναι αισθητά μειωμένος από τους 10.216 που είχαν καταμετρηθεί στην απογραφή του 2011.

Σύμφωνα με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, η εν λόγω καταμέτρηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι ο υφιστάμενος αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν και διαμένουν εντός της Περιφέρειας του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ενώ εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που προκαλούν αυτά σε Ορεινές Περιοχές όπως είναι το Πήλιο, πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους μεταφέρονται για ορισμένο μικρό χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους 1-2 μήνες και διαμένουν προσωρινά και μόνο σε αστικά κέντρα, ενώ η μόνιμη και σταθερή κατοικία τους για τους υπόλοιπους 10 μήνες παραμένει το Νότιο Πήλιο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου μας είπε: «Οι επιπτώσεις της απογραφής είναι οδυνηρές για τον Δήμο μας. Δεν είναι μόνο η μείωση στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που προορίζονται για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες του Δήμου, αλλά και στο ύψος των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Επίσης, επηρεάζονται οι έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τοπικές κοινότητες και άλλα πολλά.

Σκεφτείτε πως αν δεν ξαναγίνει η απογραφή στο Δήμο μας, αυτή η κατάσταση θα μας ακολουθεί για μια δεκαετία. Το θέμα απασχολεί γενικά όλους τους ορεινούς Δήμους και τους νησιώτικους και πρέπει το Υπουργείο να το δει άμεσα, διότι η ελληνική περιφέρεια θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Ας έρθουν να κάνουν απογραφή την Άνοιξη, που όλοι οι κάτοικοι του Δήμου είναι στα σπίτια τους. Τον χειμώνα για πολλούς λόγους, υγείας και κλίματος, πολλοί δημότες πηγαίνουν και διαμένουν στις μεγάλες πόλεις».