Στιγμές τρόμου σε πτήση: Αεροπλάνο έπεσε σε αναταράξεις – Τραυματίστηκαν 36 επιβάτες

Στιγμές τρόμου βίωσαν την Κυριακή – κατά τη διάρκεια πτήσης – 278 επιβάτες, καθώς και το δεκαμελές πλήρωμα της Hawaiian Airlines, που απογειώθηκαν με Airbus από το Φοίνιξ της πολιτείας Αριζόνα με τελικό προορισμό τη Χαβάη. Ειδικότερα, μισή ώρα πριν την προσγείωση στην τροπική Χονολουλού το αεροπλάνο έπεσε σε σοβαρές αναταράξεις, με αποτέλεσμα 36 επιβάτες να τραυματίζονται, οι 11 εξ αυτών σοβαρά και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Επειγόντων Ιατρικών Υπηρεσιών της Χονολούλου, Jim Ireland, 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, από τα οποία τα 11 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας επιβάτης έχει μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του και δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. Οι ασθενείς έφτασαν στο νοσοκομείο με μώλωπες, με βαθιά κοψίματα στο κεφάλι, ενώ αρκετοί παρουσίασαν ναυτία και τάση για εμετό.

Διαφήμιση

Επιβάτης, μιλώντας για τον «εφιάλτη» που βίωσε, ανέφερε ότι η μητέρα της είχε μόλις καθίσει στη θέση της και δεν είχε προλάβει να δέσει τη ζώνη της, και αμέσως άρχισαν οι αναταράξεις. «Ξαφνικά πετάχτηκε ψηλά και χτύπησε στην οροφή του αεροπλάνου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Το δελτίο καιρού εκείνης της ημέρας προέβλεπε καταιγίδες με κεραυνούς αλλά δεν θα εππηρέαζε την πορεία πτήσης του αεροσκάφους. Όπως δήλωσε ο Jon Snook,  διευθυντής πτήσεων της Hawaiian Airlines, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε «περιστατικό αυτού του είδους στην πρόσφατη ιστορία».