Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Ζωγράφου

Στην ίδρυση και λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, προχωρά ο Δήμος Ζωγράφου.

Η κοινωνική  δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με  κύριο στόχο την υποστήριξη και την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα μνήμης και Άνοιας, καθώς και των φροντιστών τους.

Διαφήμιση

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό που ήδη απασχολείται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Στο Συμβουλευτικό Σταθμό, μπορούν να απευθύνονται, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς, αλλά και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης των προσερχομένων θα γίνεται αφού υποβληθούν σε νευροψυχολογικές δοκιμασίες από τους ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας του Δήμου, οι οποίοι στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Στην περίπτωση που υπάρξουν αξιολογήσιμα ευρήματα, το άτομο θα παραπέμπεται στον γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια λειτουργεί στο κτήριο του ΚΗΦΗ Ζωγράφου (Αθανασίου Διάκου 18) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους στο τηλέφωνο: 210 7481980