Συνεχίζεται η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό αθλήτριας – «Με απειλούσε για να μη μιλήσω»

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μία ανήλικη αθλήτρια.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις των γονιών της 21χρονης αθλήτριας κι άλλων μαρτύρων κατηγορίας.

Διαφήμιση

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε η 21χρονη αθλήτρια για τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια του προπονητή, κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα της δικηγόρου της, το οποίο έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Η αθλήτρια έχει υποστηρίξει ότι ο πρώην προπονητής της παρενοχλούσε αρχικά λεκτικά από την ηλικία των 9 ετών, λέγοντάς της «τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «τι ωραίο σώμα έχεις». Στη συνέχεια, η αθλήτρια έχει υποστήριξε ότι η λεκτική παρενόχληση, εξελίχθηκε σε σωματική κακοποίηση και έχει κάνει λόγο για βιασμό.

«Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε» είχε περιγράψει σε συνέντευξη της, ενώ έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της και της οικογένειάς της, προκειμένου να μη μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. «Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεξα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρώην προπονητής αρνείται την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται και παραδέχεται μόνο τις κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Μάλιστα, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος και έκλαιγε ασταμάτητα.