Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θωρακίσαμε τα σύνορά μας στον Έβρο εμποδίζοντας την παράνομη είσοδο 900 μεταναστών καθημερινά»

Στις κινήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους 10 μήνες στο Παλαιό Φάληρο αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας της Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και στην θωράκιση του Έβρου.

Ο Υπουργός στην εισαγωγική του ομιλία υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας, από τα σύνορα έως τα αστικά κέντρα. «Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά απ΄ όλους. Θωρακίσαμε τα σύνορά μας και καθημερινά αποτρέπουμε την είσοδο 900 παράνομων μεταναστών στην χώρα μας. Τα σχέδια των γειτόνων μας για εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων πέφτουν σε τείχος» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: « Η αύξηση της αστυνόμευσης στα αστικά κέντρα έχει συμβάλλει στη μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας κατά 30% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Διαφήμιση

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους φορείς της πόλης ότι το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου ενισχύθηκε με 22 ειδικούς φρουρούς από τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) – καθώς αυτή την εποχή δεν απαιτείται η παρουσία τους στα Α.Ε.Ι. – και δεσμεύτηκε ότι από τον Σεπτέμβριο, οι συγκεκριμένοι ένστολοι θα αντικατασταθούν από απόφοιτους των Αστυνομικών Σχολών.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από την Αστυνομία ομάδων Ρομά από την παραλία του Π. Φαλήρου και την περιοχή του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ. «Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς στην πόλη και τις γειτονιές» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ολοκληρώνοντας ο Υπουργός την τοποθέτησή του, μίλησε επίσης για τα θέματα της οδικής ασφαλείας και της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς στην παραλιακή, υπογραμμίζοντας ότι « Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να θυσιάζεται στην άσφαλτο. Γι’ αυτό διενεργούνται αυξημένοι έλεγχοι της τροχαίας για την αντιμετώπιση των παραβάσεων (κόντρες, κράνη, οδήγηση με τη χρήση κινητών, κλπ.)».

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρεμβάσεις έγιναν από τον βουλευτή Νοτίου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη και τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο όπως φορείς σωματείων – συλλόγων και εκπρόσωποι των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της ασφάλειας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των παρευρισκόμενων προς τον Υπουργό με σημείο αναφοράς την παραβατικότητα των ανηλίκων.