Τεχνικά έργα και η …τέχνη της αναβολής

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί τελευταία στην πόλη, γύρω από τα τεχνικά έργα του Δήμου Σπάρτης. Συζήτηση, την οποία είχε ζητήσει με γραπτό της αίτημα η παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες» και που οι δημότες της Σπάρτης ανέμεναν προκειμένου να ενημερωθούν για μερικά από τα μεγάλα ζητήματα που «ταλαιπωρούν» τόσο το δήμο όσο και τους κατοίκους της.

Το θέμα ήρθε στην ημερήσια διάταξη για να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, το απόγευμα της Δευτέρας 25/7. Προς έκπληξη όλων, όμως, μόλις ήρθε η ώρα συζήτησης του θέματος, η παράταξη του κ. Αργειτάκου, προβάλλοντας «ανάλαφρες» και άνευ ουσίας δικαιολογίες, ζήτησε την αναβολή του θέματος.

Διαφήμιση

Αρχικά ο κ. Καρμοίρης -ως επικεφαλής της παράταξης αφού ο κ. Αργειτάκος νοσεί με κόβιντ- προέταξε πως το αίτημα της παράταξής του ήταν το θέμα να είναι το μοναδικό στην ημερήσια διάταξη και πως δεν ήταν καν πρώτο θέμα συζήτησης. Βεβαίως, είχαν συζητήσει μόλις 20 λεπτά τα προηγούμενα θέματα…

Στη συνέχεια, ο κ. Τσούκλερης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης ισχυριζόμενος πως η παράταξή του «δεν γνωρίζει ποια θέματα θα συζητηθούν». Έκρινε σημαντικό πως δεν έλαβε από την Τεχνική Υπηρεσία πίνακα με τα έργα και επομένως, όπως ανέφερε, «δεν έχουμε τι να συζητήσουμε».

Η τοποθέτηση του κ. Σκρεπέτη κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, με τον δημοτικό σύμβουλο να υπογραμμίζει πως «δεν λάβαμε εισήγηση από την υπηρεσία για το θέμα συζήτησης. Ο τρόπος που επιλέξατε να κάνετε την παρουσίαση είναι απολογισμός. Εμείς θέλουμε κατάσταση με τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη για να μπορούμε να κάνουμε συζήτηση μετά».

Μάταια η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, προσπαθούσε να εξηγήσει πως έχει προσκομίσει στην αίθουσα καταστάσεις με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όσα βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης κλπ. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέμειναν στην αναβολή, η οποία και τελικά δόθηκε, αφού ψηφίστηκε από το Σώμα.

Η τοπική κοινωνία της Σπάρτης παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τις εξελίξεις αναφορικά με το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, του Ξενία, του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάρτης. Ζητήματα που οι ίδιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναφέρουν ανελλιπώς σε κάθε συνεδρίασή τους. Εξ απροόπτου, τη Δευτέρα, δεν είχαν τι να συζητήσουν ή δεν ήταν προετοιμασμένοι να αντιπαρατεθούν. Κατ’ εξαίρεση, τη Δευτέρα, η τήρηση των «τύπων» και του «πρωτοκόλλου» υπερίσχυσε του ανοιχτού δημοσίου διαλόγου…

 

πηγή : lakonikos.gr